• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BAE'den Arap aşiretlere PKK baskısı!

Yeniakit Publisher
2019-05-14 07:45:00 - 2019-05-14 08:00:45
BAE'den Arap aşiretlere PKK baskısı!

Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye’de Rakka, Deyrizor ve Haseke’deki Arap aşiretlere "YPG/PKK ile işbirliği yapın" baskısı uyguluyor. Suriye Aşiretler Meclisi Başkanı Rami el Dos, “BAE ve Suud merkezli istihbarat elemanları tehdit ve tacizlerle aşiret önderlerini PKK işbirlikçiliğine zorluyor. Kurulan korsan meclislere Kandil kadrosu da katılıyor" dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Rakka, Deyrizor ve Haseke’de bulunan Arap aşiretlere PKK ile işbirliği baskısı yapıyor. Suriye Kabile ve Aşiretler Meclisi Başkanı Rami el Dos, işgal bölgelerinde terör örgütü PKK’ya karşı halkta her geçen gün artan öfkeye paralel olarak Körfez’den 'işbirliği yapın' baskısı geldiğini söyledi. Yeni Şafak’a konuşan Rami el Dos, bu kapsamda bölgede kriz merkezi kurulduğunu ve Suudi Arabistan’la birlikte BAE istihbaratının etkin faaliyet yürüttüğünü belirtti.

Ayn İsa’da korsan meclis

Rami el Dos, terör örgütü PKK, ABD, BAE ve Suudi Arabistan'ın işgal bölgelerinde Demokratik Suriye Meclisi isimli korsan oluşum ilan ettiğini ifade etti. Terör örgütü üst düzey isimleri tarafından yönetilen korsan meclisin, Mayıs ayı başında Rakka’ya bağlı Ayn İsa ilçesinde sözde Suriyeli Aşiretler Çalıştayı düzenlediğini anlatan el Dos, “Kandil kadrosundan Mazlum Kobani, İlham Ahmed, Salih Müslüm ve Emine Umer gibi terör elebaşılarının katıldığı toplantı 2 gün sürdü” dedi.

Halkın zenginliğini sömürüyolar

Rami el Dos, şöyle devam etti: "ABD ve Fransız temsilcilerin de izlediği korsan çalıştayın katılımcılarına BAE’den toplantı öncesi yoğun bir biçimde 'katılın' baskısı yapıldı. Azez’de ilan edilen Kabile ve Aşiretler Meclisi, PKK ve işbirlikçilerini ziyadesi ile korkuttuğu için ve bölgede artarak devam eden tepkiler sebebi ile böyle bir yola başvurdular. Aramızda özgür irademizle güçlü bir bağ ve birlik oluşturduk. Şu an halkın tüm zenginliği PKK tarafından sömürülüyor ve yağmalanıyor. Benzinin litre fiyatı Araplara 150 Suriye Lirasına satılıyor ancak PKK’lılar için bu fiyat 50 Suriye Lirasına çekildi. Hangi yüzle Arap Aşiret Çalıştayı yapıyorlar. Yapılan basit bir medya şovundan ibaret."

Ortak istihbarat servisi kuruldu

"BAE ve Suudi Arabistan istihbarat servisleri Rakka’ya bağlı Tabka ilçesinde ABD Üssü içerisinde özel bölge kriz yönetim birimi kurdu. Ebu Enes ve Akiyd Abdurrezzak isimli iki isim tarafından yönetilen merkezin en büyük destekçisi ise Suudi Bakan Semir Sebhan. Bizim halkımız kendi topraklarında esir muamelesi görüyor. Ancak BAE ve Suud merkezli istihbarat elemanları tehdit ve tacizlerle aşiret önderlerini PKK işbirlikçiliğine zorluyor. Ayn İsa’ya katılan isimlerin tüm baskılara rağmen güçlü temsilciler yerine 3. ve 4. düzey isimlerden oluşması halkın PKK ve işbirlikçilerine öfkesini, tepkisini yeterince anlatıyor."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

(Yeni Şafak)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23