Havalar bir sıcak bir soğuk. Hal böyle olunca da nezle ve grip sorunuyla karşı karşıya kalanların sayısı bir hayli fazla. İşte, hem soğuk algınlığından kurtulmanıza yardım edecek hem de lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecek bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Merak ettiğiniz, "Badem çorbası nasıl yapılır?" sorusunun cevabı...
Havalar bir sıcak bir soğuk. Hal böyle olunca da nezle ve grip sorunuyla karşı karşıya kalanların sayısı bir hayli fazla. İşte, hem soğuk algınlığından kurtulmanıza yardım edecek hem de lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecek bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Merak ettiğiniz, "Badem çorbası nasıl yapılır?" sorusunun cevabı...
Badem çorbası tarifi
Malzemeler:
- 130 gram kavrulmamış badem
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Muskat
Üzeri için:
- Yarım çay bardağı file badem
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Öncelikle bademleri derin bir kaseye alın.
Bademlerin üzerini geçecek kadar su ilave edip 15-20 dakika bekleyin.
20 dakikanın sonunda bademleri sudan çıkarın ve kabuklarını soyun.
Kabuklarını soyduğunuz bademleri rondoya atın.
Bademleri un haline gelene kadar rondodan çekin.
Tereyağını bir tencereye alın.
Tereyağının ardından tencereye unu alın ve kavurun.
Unun kokusu çıkınca tencereye badem ununu alın.
3-4 dakika sonra tencereye süt ekleyin.
Sütün ardından su, muskat rendesi, tuz ve karabiberi ilave edin.
Çorba kaynayınca ocağın altını kısın.
5-6 dakika sonra çorbayı ateşten alın.
File bademleri bir miktar tereyağında kavurun.
Servis aşamasında kaselere tereyağında kavurduğunuz bademleri ekleyin.
Afiyet olsun.