• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Azez'deki terör saldırısını ağabeyini kurtarmak için yapmış

Yeniakit Publisher
2019-10-29 11:40:00 -
Azez'deki terör saldırısını ağabeyini kurtarmak için yapmış

Suriye'de Türk güvenlik güçlerince yakalanan A.A, terör örgütü YPG/PKK'nın elindeki ağabeyini kurtarmak için 3 Eylül'de Azez'de bir kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı yaptığını itiraf etti.

Suriye'nin Azez bölgesinde Türk güvenlik güçlerince yakalanan A.A, terör örgütü YPG/PKK'nın elindeki ağabeyini kurtarmak için 3 Eylül'de Azez'de bir kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Suriye'nin Azez ilçesinde 3 Eylül'de bir kişinin ölümü, 11 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırının faili A.A, saldırının ardından Türk güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

A.A, ifadesinde, terör örgütü YPG/PKK'nın elinde esir tutulan ağabeyini kurtarmak için örgüt tarafından böyle bir saldırı yapmaya zorlandığını iddia etti.

İfadesinde, kardeşini kurtarmak için terör örgütüyle çalışmaya başladığını anlatan A.A, bunun için çeşitli eğitimler aldığını dile getirerek, "Münbiç'te PKK'ya istihbaratçı olarak çalışan tanıdığım Beşar el Berhuş ve eşi Afife'yle hapiste olan ağabeyimi çıkarmak için konuştum. Beşar, beni 1 hafta sonra arayarak örgütün üyesi olan Adnan ebu Reşit adlı birinin benimle görüşmek istediğini söyledi. Adnan ebu Reşit ile Münbiç'te bulunan karargahta görüştüm. Bana ağabeyimi kurtarmam için 'Esed'in ordusundan ve Milli Suriye Ordusundan bize istihbarat sağlamanı istiyoruz' dedi. Bir buçuk ay boyunca kardeşim için Adnan ebu Reşit ile sürekli telefonla görüştüm." şeklinde ifade verdi.

"Ağabeyimi kurtarmak için mecburen isteklerini kabul ettim"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Beşar ile Münbiç'teki kendisine ait olan eski fırınında tekrar görüştüğünü ve Beşar'ın, kardeşini kurtarmak istiyorsa bombalı motosikleti Fırat Kalkanı bölgesine bırakmasını istediğini belirten A.A, şunları kaydetti:

"Ağabeyimi kurtarmak için mecburen isteklerini kabul ettim. 4 gün sonra bombalı motosikleti bana getirdiler. Beşar benimle birlikte Sacur nehrinin oraya kadar geldi. Oraya ulaştığımızda 2 bombalı motosiklet daha vardı. Orada beni Fırat Kalkanı bölgesine geçirecek bir adam vardı. Orada duran motosikletlerden bir tanesi benden önce Fırat Kalkanı bölgesine girdi. İkinci motosiklet de sürücüsünün kimliği olmadığı için geri döndü. Bana Azez'de bir kavşağa bombalı motosikleti bırakmamı söylediler. Ben de 15-20 dakika sonra Fırat Kalkanı bölgesine girdim ve bombalı motosikleti istenen yere bıraktım."

A.A, Fırat Kalkanı bölgesine girmeden önce Reşit'in kendisine bombalı motosikleti, Azez'de kavşağa bıraktıktan sonra yemek yemesi ve araba kiralayıp Bab'a dönmesi için 250 lira verdiğini ancak araç kiraladıktan sonra Bab yolunda güvenlik güçlerinin çevirmesinde yakalandığını bildirdi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23