• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıkladı! Ermeni binbaşı Hayk Stepanyan öldürüldü

Yeniakit Publisher
2020-10-19 08:24:00 - 2020-10-19 08:34:49
Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıkladı! Ermeni binbaşı Hayk Stepanyan öldürüldü

Ateşkesi ikinci kez ihlal eden Ermenistan’ın saldırılarına karşı, Ağdara-Ağdam ve Fizuli-Hadrut-Cebrayil istikametinde ve Araz Nehri boyunca operasyonların sürdüğünü açıklayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan 5’inci Muhrip Alayı savunma alanında aralarında tabur komutan yardımcısı Binbaşı Hayk Stepanyan’ın da olduğu tabur askerlerinin imha edildiğini duyurdu.

Azerbaycan Ordusu'nun yürüttüğü askeri operasyonlar sonucunda, 2 adet T-72 tankı, 2 adet BM-21 Grad YARS tipi, 1 adet D-30 tipi ve 1 adet D-20 tipi obüs topu ve 11 askeri araç cephenin farklı bölgelerinde imha edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun operasyonları sonucunda çatışma bölgelerinde mevkilerini kaybeden Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 1’inci Motorlu Tüfek Alayı’nın tabur komutanı emriyle geri çekildiğini belirtti. Alayın çatışma bölgesinde bulunan 63’üncü tank taburunun kurmay başkanının çatışmalarda öldüğü, 1’inci tabur komutanı ile yardımcısı Gevorg Makaryan’ın ise yaralandığı açıklandı.

Tabur komutan yardımcısı binbaşı Hayk Stepanyan öldü

Bakanlık, Azerbaycan ordusunun Ermenistan 5’inci Muhrip Alayı savunma alanında aralarında tabur komutan yardımcısı Binbaşı Hayk Stepanyan’ın olduğu tabur askerlerinin imha edildiğini ve kalan askeri personelin savaş mevzilerini terk ettiğini belirtti. Bakanlığın açıklamasında, Ermenistan'a göç etmek isteyen 55 yaş altı askerlerin ve gönüllülerin işgal altındaki Azerbaycan topraklarından kaçmasını önlemek için yollara komuta merkezleri kurulduğu ifade edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ulvi

Kardeşim! ´´İmha edildi´´ değil.´´İmha edildi´´ cümlesi insanlar için kullanılır. Bunlar insan değil ki..Bunlar için en uygun düşen cümle ´´İTLAF EDİLDİ.´´ cümlesidir.Başka bir devletin topraklarını işgal edip katliamlar ve zulüm yapan bir devletin askerleride insan statüsünde olamaz.

sukru

GEBERRRR KAHPENİN DÖLÜ.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23