• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aynı okulda 19 ikiz, 2 üçüz

Yeniakit Publisher
2018-02-23 12:23:00 - 2018-02-23 12:25:51
Aynı okulda 19 ikiz, 2 üçüz

Trabzon'da aynı okulda eğitim gören 19 ikiz ve 2 üçüz öğrenci, görenleri şaşkına çeviriyor.

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Cudibey Ortaokulunda, 5'inci sınıfta 5 ikiz, 6'ncı sınıfta 6 ikiz, 7'nci sınıfta 4 ikiz, 8'inci sınıfta ise 4 ikiz öğrenci eğitim görüyor. İkizlerin yanı sıra 5'inci sınıf öğrencileri Ecren, Eren ve Cemre Reis ile 8'inci sınıf öğrencileri Yiğit, Nurselin ve Damla Ateş de üçüz olarak dikkati çekiyor.

Ortaokulda bu kadar ikiz ve üçüzün bir arada bulunması, öğrenciler, veliler ile öğretmenler tarafından ilgiyle karşılanıyor. İkizler ve üçüzler okulda ilgi odağı haline gelince, yemekhanede, kantinde ve okul bahçesinde hep birlikte vakit geçirmeye başladı.

Cudibey Ortaokulu Müdürü Olcay Bulut, son yıllarda ikiz çocukların sayılarının giderek arttığını ve okullarında diğer öğrencilerin yanında 19'u ikiz, 2'sinin de üçüz olmak 44 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Olcay Bulut, "İkizlerimizden Gizem ile fotoğraf çektirdik. Ertesi gün koridorda karşılaştığımızda fotoğrafın nasıl çıktığını sordum. Bana 'öğretmenim benimle fotoğraf çektirmediniz, benim ikizimle fotoğraf çektirdiniz' dedi. O zaman ikiz öğrencilerin farkına vardım ve okulumuzda bulunan ikizleri araştırdım. Okulumuzda toplamda 44 öğrencimiz ikiz ve üçüz olarak eğitim alıyor. Bunlardan 3'ü tek yumurta ikizi, diğerleri ise çift yumurta ikizi. Tek yumurta ikizlerini öğretmenleri ve ben genellikle karıştırıyoruz. İkizleri cinsiyetlerinden ya da kendine has özelliklerinden ayırabiliyoruz. Ama onları karıştırmak da güzel bir duygu." diye konuştu.

DOĞUM GÜNLERİNDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKIYOR

Üçüz öğrencilerden Nurselin Ateş ise 1'i erkek olmak üzere 3 kardeş olduklarını ve üçüz olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Okulda kitap ve ödev eksiklerini kardeşlerinden tamamladığını belirten Ateş, "Özellikle doğum günlerimiz çok eğlenceli geçiyor. Okulda da ikiz ve üçüz öğrencilerin fazla olması okula ayrıcalık katıyor." dedi.

Çift yumurta ikizlerinden Havva Duru Bezan de ikizi olmasından dolayı mutlu olduğunu, birbirlerine fazla benzemediklerini ve o nedenle ikiz olduklarını söylediğinde çoğu kişinin kendilerine inanmadığını vurguladı.

Gizem Karacelep ise kardeşiyle tek yumurta ikizi olduklarını ifade ederek, "İkimize de aynı şeyler alındığında kendimi kötü hissediyorum. Saçlarımız ve derslerimiz konusunda anlaşamıyoruz ve bazen kavga ettiğimiz oluyor." şeklinde konuştu.

Gamze Karacelep de ikiz olmanın farklı bir duygu olduğunu belirterek, "Konuşabiliyor ve sırrınızı paylaşabiliyorsunuz. Aynı şeyleri de hissedebiliyoruz. Dışarıda birimiz düşüp ağladığında diğerimiz de ağlayabiliyor. Bize sorduklarında sebebini anlatamıyoruz." diye konuştu.

Ekin Mani ise 5'inci sınıflardan bir kaç ikiz tanıdığını ancak okullarında bu kadar ikiz ve üçüz olduğunu bilmediğini söyledi.

Çift yumurta ikizi Nevzat ve Ahmet Üçüncüoğlu ile aynı sınıfta eğitim gören Yiğit Eren Kansız da çift yumurta olmalarına rağmen ikizlerin birbirine çok benzediğini belirterek, zaman zaman isimlerini de karıştırdığını dile getirdi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23