• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ayasofya'daki ilk namazı kim kıldıracak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net cevap

Yeniakit Publisher
2020-07-15 10:29:00 -
Ayasofya'daki ilk namazı kim kıldıracak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii'nde kılınacak ilk namazı kendisinin değil, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kıldıracağını söyledi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 'Ayasofya’da protokol olmaz' başlığıyla yayımlanan yazısına "AK Parti MKYK toplantısı Ayasofya kararının ardından yapıldığı için toplantıya haliyle bu konu damgasını vuruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın moralinin çok yüksek olduğu gözlerden kaçmıyor" sözleriyle başladı.

Selvi, dikkat çeken kulis bilgileri paylaştığı yazısına şöyle devam etti:

Ayasofya’nın cami olarak açılacağı 24 Temmuz günü için siyasi parti liderlerinin davet edilip edilmemesi konusu tartışmaya açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan önerileri dinledikten sonra 'İslam inancında ezan zaten namaza davettir. Bunu protokole bağlamak doğru değildir. Gelenin başımız üstünde yeri var' diyor. Böylece camiye protokol girmiyor.

'Hutbeyi siz okuyun' talebi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya’nın cami olarak açılması kararının çıktığı gün, 'Cuma namazını sizin kıldırmanızı arzu ediyoruz' diyenlere 'O kadar da değil' karşılığını vermişti. AK Parti MKYK’dan bazı isimler Erdoğan’a, 'Ayasofya’da hutbeyi siz okuyun' teklifinde bulunuyorlar. Erdoğan, 'Yok. Doğru olmaz. O planlandı. Hutbeyi Diyanet İşleri Başkanı okuyacak' diyor.

Erdoğan’ın ayrıca Ayasofya Camisi’yle ilgili süreci artık Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yöneteceğini söylüyor. Erdoğan, Ayasofya’nın açılışına çocukları ve torunları ile birlikte katılacak. Cuma namazını ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş kıldıracak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Freskler nasıl kapatılacak?

Ayasofya Camisi’nde namaz kılınacağı zaman fresklerin üzerinin nasıl kapatılacağı tartışma konusu oldu. Din İşleri Yüksek Kurulu, Ayasofya’daki resimlerin namaza bir engel teşkil etmediğini ancak Müslümanların namazlarını huşu içinde kılması için namaz vakitlerinde kapatılacağını açıkladı. Bu konu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da soruluyor.

Erdoğan, 'Sadece ibadet sırasında bu resimlerin üzeri kapatılacak. Burada iki yöntem var. Biri perdeyle kapatılması ama araştırıyoruz, bu konuda yeni teknikler gelişmiş. Özellikle Avrupa’da bazı müzelerde sanat eserine zarar vermeden belli bir süreliğine karartma uygulayan sistemler varmış. Onu getireceğiz' demiş.

"Erken seçim yok"

Erken seçim tartışmalarına ışık tutması açısından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti MKYK’daki bir değerlendirmesini paylaşmak istiyorum. Pandemi nedeniyle AK Parti’nin kongre sürecine ara verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Büyük kongrede güçlü bir MKYK oluşturacağız. 2023 seçimlerine bu MKYK ile gireceğiz. O açıdan çok önemli. Çünkü 2023 seçimlerine partimizi bu MKYK hazırlayacak. Seçimler 2023’te olacak. Erken seçim yok' diyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kubilay.

dün olmaz dedikleri her şey,tam tersi oluyor.erken bir seçim kaçınılmaz.

Kumru

.. bir sokağa çıkın halka sorun bakalım Ayasofya konusunu kaçıncı sıraya koyacak ..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23