• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupa ve ABD 'Kosova savaşı'nı sorgulamayı planlıyor

Yeniakit Publisher
2016-04-05 16:13:00 -
Avrupa ve ABD 'Kosova savaşı'nı sorgulamayı planlıyor

Kosova'da yasal altyapısı hazırlanan ve çok sayısa UÇK mensubunun savaş sonrası eylemleri sebebiyle yargılamayı öngören mahkeme Kosova kamuoyunda büyük tepkiler oluşturdu.

Kosova'da UÇK komutanları başta olmak üzere birçok önde gelen 'savaş kahramanı'nın yargılanmasına sebep olacağı belirtilen özel mahkeme tartışılmaya devam ediyor.

İsviçreli Senatör Dick Marty'nin raporu doğrultusunda kurulan ve dönemin Kosova Başbakanı Haşim Taçi'nin tepkisine yol açan mahkeme çok sayıda UÇK komutanının ve bazı savaşçıların savaştan sonra çeşitli suçlar işlediği iddiasıyla yargılanması görevini üstlenecek. Savaşçıların çoğu organ kaçakçılığı ile suçlanıyor. Taçi, Marty'nin raporunun Rusya ve Sırbistan tarafından ısmarlandığını iddia etmiş ve hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ancak özel mahkemenin kurulması fikri kısa zamanda Kosova'da da benimsendi ve gerekli yasal değişiklikler yapıldı. Özel mahkemenin kurulmasının yolunu açan anayasa maddesi değişikliği başta AB ülkeleri ve ABD olmak üzere uluslararası toplum tarafından olumlu karşılandı. Kosova kamuoyu ise sert tepki gösteriyor. 

kaynak:DünyaBülteni

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23