• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Avrupa bencil olmamalı”

Yeniakit Publisher
2020-03-28 14:35:00 -
"Avrupa bencil olmamalı"

Fransa cumhurbaşkanı Macron, Avrupa’ya malı dayanışma çağrısında bulunarak, “Bencil ve bölünmüş bir Avrupa istemiyorum” dedi.

Münübe Yılmaz

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa’ya malı dayanışma çağrısında bulunarak, “Bencil ve bölünmüş bir Avrupa istemiyorum” dedi. İtalyan Corriere della Sera, La Stampa ve La Repubblica gazetelerine röportaj veren Macron, güçlü bir Avrupa dayanışması olmadan sağlık ve finansal seviyelerde bu krizi aşamayacaklarını dile getirdi. Macron Almanya gibi ülkelerin çekinceleri karşısında bu savaşı terk etmeyeceklerini belirterek, Avrupa’nın özellikle bu dönem güçlü ve birlik içinde olması gerektiğine değindi. Macron, “Avrupa bencil olmamalı. Bencil ve bölünmüş bir Avrupa istemiyorum” diyerek Avrupa ülkelerini yardımlaşmaya davet etti. “Çin ve Rusya’nın korona virüsü ile mücadele kapsamındaki yardımlarına dikkat çekiliyor. Peki ya Fransa’nın İtalya’ya 2 milyon maske ve on binlerce önlük yardımı yapmasından neden kimse bahsetmiyor?” diyerek dünya medyasına da sitem etti. Macron, ister borç ister kredi olsun koronavirüs krizinde en çok etkilenen ülkelere destek için AB bütçesinde artış olması gerektiğini bildirdi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali

afrika somurgelerinden kanlarla zehirlian ve gen yapusini degistirecekler galiba:)) istihbarat kurumlari maske hirsizligi operasyonlari yapiyor

Yüksel

Bencil ve bölünmüş durumdasınız
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23