Aşure nasıl yapılır? Yiyenler dikkat rakibi yok: Aşure günü yiyeni mest edecek! Böyle yapıldı
Aşure günü boyunca sizlerin de seveceğinizi düşündüğümüz aşureyi böyle yaparak pişirmelisiniz. Gelenekselleşmiş bir tatlı olan aşure eşi benzeri olmayan harika bir lezzettir. Nohutun, kuru fasulyenin, buğdayın bir arada ve olduğu tatlı halini aldığı aşure oldukça besleyicidir de. İçerisine bunlar konulduğu rakibi yok, böyle hazırlanıyor! Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Aşure Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
3 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı kabukları soyulmuş fıstık
1 su bardağı fındık içi (bütün)
1.5 su bardağı doğranmış kayısı
1 su bardağı kuru üzüm
yarım su bardağı kuş üzümü
yarım su bardağı küp doğranmış portakal kabuğu
1 su bardağı küp doğranmış elma
4 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)
bir çimdik tuz
Aşure Nasıl Yapılır?
Aşure yapmak için; Bir gece önceden fasulye ve nohut aynı kapta ıslatılır. Bir gece önce buğday yıkanıp sıcak su ile ıslatılır.
Ertesi sabah fasulye nohut düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Buğday da aynı şekilde haşlanır.
Meyveler bir tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk. kaynatılır.
Büyük bir tencereye pişen malzemeler birlikte konulur.
Suyu yetersizse sıcak su eklenir.
Kaynayınca fıstık, fındık, portakal kabuğu, elma, bir çimdik tuz ve şeker atılır. Karıştırılır, 5-10 dk. daha kaynatılıp ocak kapatılır.
Eğer daha koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız 2 kaşık buğday nişastasını az suda eritip kaynayınca ilave edebilirsiniz.
Üzerini nar, tarçın, kuş üzümü vs. ile süsleyebilirsiniz.. Ciddi zorluklarla karşı karşıya kalanlar aşure nasıl yapılır diyenler bu tarifimi gönül rahatlığı ile deneyebilirler :)
Afiyet olsun..