Dr. Nafiz Karagözoğlu Ramazan'da çok tüketilen pidenin kabız yapmaya mümkün olduğunu söyledi.
Dr. Nafiz Karagözoğlu , "Sofra katı gıdadan zenginse, iftar sahur arası su içmen azsa sonuçta kabız olmak beklenen bir durumdur. Özellikle tok tutması için tercih edilen ekmek, börek, kraker gibi kuru-hamur gıdaları daha çok tüketmek bağırsak alışkanlığını değiştirebilir. Sonuçta kabızlık kaçınılmaz olur." dedi.
NE YAPILMALI?
Sebze tüket. Su iç.
Hareket et. Yatmadan önce 1 yemek kaşığı zeytinyağı iç.
Sahurda ise kahvaltı şeklinde daha hafif, daha çok tok tutacak gıdalar tercih et. İftar sonrası yapılacak kısa yürüyüşler de bağırsak hareketliliğini sağlamaya yardım edebilir..
(Takvim)