• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Asgari ücret zammı için geri sayım... İşte kulislerde konuşulan rakamlar

Yeniakit Publisher
2022-12-10 21:22:00 -
Asgari ücret zammı için geri sayım... İşte kulislerde konuşulan rakamlar

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı asgari ücret zammına çevrildi. Asgari ücretliler en az yüzde 50 zam isterken, kulislerde konuşulan rakamlar da ortaya çıkmaya başladı. Hem işçiyi hem de işvereni mağdur etmek istemeyen hükümetin, asgari ücreti 8 bin ile 8 bin 500 lira arasında bir rakama çıkarması bekleniyor.

Aralık ayına girilmesiyle asgari ücret zammı için pazarlık başladı. İlk toplantısını 7 Aralık'ta yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 14 Aralık'ta gerçekleştirecek. Dört kez bir araya gelecek olan komisyon nihai kararını açıklayarak milyonların maaş zammına karar verecek.

Enflasyon kritik öneme sahip

Asgari ücret zammı için enflasyon kritik bir öneme sahip. Hükümet kanadından gelen açıklamalar da asgari ücretlilerin enflasyona ezdirilmeyeceği yönünde. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı kasım ayı verisine göre yıllık enflasyon yüzde 84 oranında.

Anketten 7 bin 845 lira çıktı

İşçi temsilcisi Türk-İş'in Başkanı Ergün Atalay, "Asgari ücret pazarlığına 7 bin 785 TL'den başlayacağız. Razı gelmeyeceğimiz rakama imza atmayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Asgari ücret tespiti için yapılan anketin sonuçlarını paylaşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise "İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu" açıklamasında bulundu.

Kulislerde konuşulan rakamlar

Ancak asgari ücretliler bu rakamları yetersiz buluyor. Kamuoyunda en az yüzde 50 zam beklentisi oluşurken, kulislerde asgari ücretin 8 bin ile 8 bin 500 lira arasına çıkarılacağı konuşuluyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

emekli

asgari ücretliye ver, memura ver, memur emeklisine ver, bu ssk ve bağkur emeklilerinin günahı ne, size oy vermekmi, seçimde vermeyiz, ödeşiriz..

Mevlüt Büyükkoçak

Sisteme bak be adamlar dolar,eflasyon arttımı hemen işçiler sayesinde ürettiği ürünlere hemen kar marjına uygun işine geldiği şekilde istedigi zaman hemen fiyat güncellemesi yapıyor buna marketinden tut fabrikasına kadar ee üretimde emeği geçen çilesini çeken işçiye gelince kendilerine uyguladıkları tarifeyi göremiyoruz birde dalga geçer gibi 25-30 bin lira maaş alan adamları işçi temsilcisi olarak gösteriyorlar yazık birileri yaşar birileri tarafından bu hayatı ....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23