• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arnavuktluk'la birleşebiliriz

Yeniakit Publisher
2021-01-20 16:58:00 -
Arnavuktluk'la birleşebiliriz

Kosova Geleceği İçin İttifak’ın (AAK) cumhurbaşkanı adayı Haradinaj, AB’yi hedef alarak, “Kosova NATO’nun kapısında değilse ve vize serbestleşmesi yoksa, AB üyeleri tarafından tanınmazsa, BM’nin kapısında olmazsak bundan sonra ne yapacağız, bir şeyler değişmezse Arnavutluk ile birleşme için referanduma gideceğiz” diye konuştu.

Eski Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, Avrupa Birliği ülkelerine sert tepki göstererek, tavırlarının değişmemesi halinde Arnavutluk’la birleşmeye gideceklerini söyledi.

Sırbistan’dan 2008 yılında bağımsızlığını kazanan Kosova’nın Avrupa’da hâlâ birçok ülke tarafından tanınmamasına tepki gösteren Kosova Geleceği İçin İttifak’ın (AAK) cumhurbaşkanı adayı Ramush Haradinaj seçim programını sunarken AB’yi suçlayarak önemli ifadeler kullandı.

Haradinay ilerleme olmazsa 4 veya 5 yıl içinde Kosova’da acı şeylerin olabileceğini söyleyerek, “Hepinize bir sorum var. Kosova’da ilerleme olmazsa dört veya beş yıl içinde ne olacak? Size bu soruyu neden sorduğumu tam olarak anlamalısınız. Kosova NATO’nun kapısında değilse ve vize serbestleşmesi yoksa AB üyeleri tarafından tanınmazsa, BM’nin kapısında olmazsak bundan sonra ne yapacağız? Beni ikna etmeye çalıştıklarını kabul edecek miyiz? Kosova yorgun, zayıf, ordu yok, enerji bağımsızlığı yok. Bunu kim kabul edebilir ve değilse, o zaman ne olacak? Vuki Nohekorev’ın bazen dediği gibi donmuş bir çatışmada olduğumuzu kabul etmek zorunda mıyız?” derken Kosova’nın diğerlerinin pek çok açık sorunu çözmeye istekli olana kadar bekleyemeyeceğini söyledi.

Neden izole edilebiliyoruz?

Arnavut asıllı eski başbakan, “Yeni ABD başkanının veya yeni Almanya şansölyesinin 2024, 2025 veya 2026’da Kosova’ya ne söyleyeceği konusunda bir açıklama yapması gerekeceği gün gelecek. Bizden bir şeyler yapmamızı bekleyin. Dondurulmuş çatışmaya razı gelmeyeceğiz. Bizleri bölmelerine izin vermeyeceğiz. Arnavutluk’la birleşme referandumuna gideceğiz. Şunu unutmayın, bunu biz istediğimiz için yapmayacağız. Çünkü 20 yıldır Batı’ya Kosova’nın Avro-Atlantik entegrasyonundan yana olduğumuzu, AB, NATO ve BM’nin üyesi olmayı istediğimizi söylüyoruz, çatışmayı donmuş bırakmadık, bizi ayırmamalarını da kabul etmedik ama Arnavutluk ile birleşme için referanduma gideceğiz. Bu bir aşk meselesi değil, 20 yıl önce Batı’ya Avrupa-Atlantik Kosova’nın ortak vizyonuna saygı duymak istediğimize söz verdik. Avrupalı ​​ortaklarımız bizi neden bu kadar izole ediyor? Neden bizi bir kenara bırakıyorlar ve zaman zaman bize şunu söylüyorlar: bunun için suçluyuz. Birisinin Kosova ile olan sorunu çözme havasına girmesini bekleyemeyiz” diyerek adeta rest çekti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

asim keskin

Arnavutlarlardan avrupa yaka silkiyor özellikle de kosovalilardan. dünyanin en terbiyesiz en ahlaksiz insanlari malesef. Türkiye Türkleri özelliklede osmanliyi hic sevmezler nefret ederler. ama bizimlkiler.....

serdar uslu

böyle bir şeyi söylemeden önce elinizi vicdanınıza koydunuz mu bilmiyorum ama bu ifade çok yakışıksız, aynı şeyleri bizler içinde söyleyebilirler avrupalılar buna ne dersenmiz, ayrıca sırp yunan makedon iyi bizim arnavutlar mı kötü yapmayın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23