Arınç'a kızan Buldan, AK Partili kadın vekile saldırdı!
Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın HDP'li kadın vekile söylediği sözlerin üzerine HDP'li Pervin Buldan, Ak Partili kadın vekile saldırdı.
TBMM Genel Kurulu, CHP'nin talebi üzerine olağanüstü toplanırken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuşma esnasında kendisine tepki gösteren HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a sert sözler söylemişti. Arınç, konuşması esnasında kendisine tepki gösteren HDP'li vekil Nursel Aydoğan'a dönerek "Hanımefendi sus. Bir kadın olarak sus" demişti.
'VIR VIR VIR!'
Arınç'ın konuşmasına sinirlenen HDP'li vekil Pervin Buldan'ın Ak Partili kadın vekile sözlü saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. Meclis tutanaklarına yansıyan olayda HDP İstanbul milletvekili Pervin Buldan, Ak Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'e hakaret içeren sözler kullanıyordu.
İşte tutanaklara yansıyan o cümleler;
Gökçen Özdoğan Enç (Antalya) - Sana söylesin. Vicdansızsınız siz (HDP sıralarından gürültüler)
Pervin Buldan (İstanbul) - Sen bir sus be! Sus! Çok ayıp bir şey, çok ayıp. Vır vır vır, sabahtan beri. Kadınlığından utan biraz.
Pervin Buldan'ın sözleri de başta Ak Parti Düzce milletvekili Ayşe Keşir olmak üzere kadın vekillerden tepki gördü.