• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Araştırmalar korkunç gerçeği ortaya çıkardı: Kalp krizine yol açıyor

Yeniakit Publisher
2020-02-26 18:48:00 -
Araştırmalar korkunç gerçeği ortaya çıkardı: Kalp krizine yol açıyor

Hava kirliliği ile insan sağlığı arasındaki ilişkiyi ortaya koymak için araştırma yapan bilim insanları, korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı. Araştırma sonuçlarına göre kirli havadaki çok küçük parçacıkların bile insan sağlığını tehdit ettiği, kirli havaya maruz kalınmasından sonraki ilk saatlerin çok önemli olduğu belirtildi.

Bilim insanları, hava kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki etkilerini saptamak için bir araştırma yaptı. Araştırma sonuçları ise, kirli havadaki çok küçük parçacıkların bile insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini, kirli havaya maruz kalınmasından sonraki ilk birkaç saat kalp krizi riskinin yüksek olduğunu ortaya koydu. 

"Astım krizi riskini de arttıyor"

Kirli havadaki küçük parçacıkların kan akışına dahil olup hücrelere girebileceğini kaydeden bilim insanları, maruz kalınan kirli havanın birçok solunum hastalığına yol açabileceğinin de altını çizdi. Araştırmanın sonuçlarına göre kirli havadaki bu küçük parçacıklara maruz kalınmasının ardından yalnızca birkaç saat içinde ölümcül olmayan bir kalp krizi tetiklenebilirken hassas insanlar için de astım krizini tetikleyici bir rol oynayabiliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23