• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arap Tava tarifi nasıl yapılır? Lezzetiyle mest eden, lokum gibi pişen meşhur, Arap Tava

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Arap Tava tarifi nasıl yapılır? Lezzetiyle mest eden, lokum gibi pişen meşhur, Arap Tava

Lezzetiyle mest eden pratik bir tarif önerimiz var. Arap ülkesine ait yemekler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Arap tava tarifi yaparken çok pratik bir şekilde hazır edebileceğiniz nefis lezzeti olan bir yemek.

Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

500 gram orta yağlı kıyma
4 adet patates
2 adet domates
2 adet kırmızı (kapya) biber
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
5 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 su bardağından bir parmak eksik ılık su
Tuz, pul biber, kırmızı toz biber, karabiber

Lokum Gibi Pişen Meşhur Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırın kabına kıymayı alıyoruz.
Üzerine küp küp doğradığımız patatesleri, küçük küçük doğradığımız biberleri, domatesleri ve soğanı, rendelenmiş sarımsakları, salça, zeytinyağ ve bütün baharatları da ekliyoruz.
Son olarak su ilavesi de yaparak güzelce harmanlayıp bastırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23