• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arap basını flaş gelişmeyi paylaştı: Mısır, Türkiye ile anlaştı

Yeniakit Publisher
2021-01-15 11:00:00 - 2021-01-15 11:48:05
Arap basını flaş gelişmeyi paylaştı: Mısır, Türkiye ile anlaştı

Libya'da sessizlik devam ederken Arap basını, son dönemde Türkiye, Mısır ve BAE ilişkilerindeki gelişmeleri gündemine taşıyor.

Arap basında çıkan haberlerde, Körfez krizinin tarafları arasındaki uzlaşma zeminine karşı Mısır, Türkiye ve BAE arasındaki ilişkilerde son zamanlarda yeni gelişmeler olduğu belirtildi.

Al-Araby Al-Jadeed gazetesinin bir haberine göre, Mısırlı kaynaklar, "Mısır heyetinin Libya'nın başkenti Trablus'u ziyaretini takip eden son dönemde, hem Ankara hem de Kahire'deki yetkililer arasında güvenlik ve istihbarat seviyelerinde sık sık temaslara tanık olunduğunu" kaydetti.

İki ülke arasında yapılan ilk anlaşma iddiası

Gazeteye göre kaynaklar, iki ülkedeki yüksek rütbeli güvenlik görevlileri arasında bir toplantıyı içeren temasların, belki de ilk kez, başta Libya dosyası olmak üzere bölgenin bazı dosyaları üzerinde koordinasyon noktalarına ve ilk anlaşmaya tanık olduğunu açıkladı.

Gazete ayrıca, "Mısır-Türk iletişim ve koordinasyonunun Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yönetimini kızdırdığını öne sürdü.

"Hem Mısır, hem de BAE'nin özellikle de Libya dosyası nedeniyle, bazı pozisyonlara yaklaşımlarındaki farklılıklar ışığında Türkiye ile iletişim konusunu istismar etmeye başladıklarını" belirten gazete, "Mısır, Mısır'ın taleplerini ve gözlemlerini hesaba katmadan gerçekleşen Körfez mutabakatına kızdı" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş'ın birkaç gün önce Ankara ile anlaşmazlığı azalttığı ve Abu Dabi'nin Ankara'nın Orta Doğu'daki ilk ticari ortağı olduğunu hatırlattığını belirten gazete, bu açıklamaların Abu Dabi yönetiminin Mısır rejimine karşı olan öfkesi çerçevesinde geldiğini dikkat çekti.

Kaynak: elsharqtv.org

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bir

Artık, baktılar ki, KORONA dengeleri,değiştirdi, amerikada, günlük ölü sayısı dört bini aştı toplam dörtyüz bin i geçti dörtyüz bin de amerikada ÇANLARI ÇALDIRDILAR.ingilterede 24 saatte bini geçti ölü sayısı sağlık sistemleri, çöktü, bittiler. MİNSK üçlüsü nu yendik Ermeni ordusunun yüzde seksen i bitmiş komutanı dedi, İHA ve SİHA 15 dakikada S300 leri , bitirdi dedi. artık, amerika, ingiltere bize hesap veriyor, GÖRDÜLER heryerde başarılı olduğumuzu, alınması gereken toprakları aldığımızı GÖRDÜLER.DOĞU AKDENİZ'DE Bizim dediğimiz olur.

Misafir

"müminler ancak kardeştir" ayetinin hükmü gereğince tüm müslümanların anlaşmaları gerekmektedir. Anlasmiyorsa, anlaşmaya yanasmiyorsa burada şüphe var sen muslumanmisin diye sormak lazım yöneticileri sorunlu hepsi İslam dışı odaklara çalışıyorlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23