Antrikot nedir? Antrikot nasıl pişirilir? Antrikot faydaları nelerdir?

Mazbatayı alan Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir çay ocağında teftiş yaparken kendisine de personel gibi antrikot yerine musakka yapılmasını istediğini gösteren video paylaşıları kurgu çıkmıştı. Ancak vatandaşlar ortaya atılan antrikot İmamoğlu yalanından sonra antrikotun ne olduğunu merak ediyor. Antrikot nedir? Antrikot nasıl pişirilir? Antrikot faydaları nelerdir?

19 Nisan 2019 Cuma 09:49
Antrikot nedir? Antrikot nasıl pişirilir? Antrikot faydaları nelerdir?

Mazbatayı alan Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir çay ocağında teftiş yaparken kendisine de personel gibi antrikot yerine musakka yapılmasını istediğini gösteren video paylaşıları kurgu çıkmıştı. Ancak vatandaşlar ortaya atılan antrikot İmamoğlu yalanından sonra antrikotun ne olduğunu merak ediyor. Antrikot nedir? Antrikot nasıl pişirilir? Antrikot faydaları nelerdir?

Antrikot dananın göğüs omurları üzerinden boyuna doğru uzanan ettir. Hayvanın sırt kısmından, on üç kemikli kaburga bölümünden çıkan özel yağ dokusu yoğun olan bir ettir. Antrikotu lezzetli yapan hem içerisindeki mermerimsi yağ dokuları hem de ortasından geçen kalın yağ tabakasıdır.

Bu yağ tabakası ete lezzet ve yumuşaklık katan bir özelliktir. Orta ya da orta-iyi seviyesinde pişirilmelidir. Kuzu pirzolanın et danada bulunan lezzet eşi diğebiliriz. Sulu bir kıvamda pişirmek ve eti kurutmamak; Antrikot pişirme işleminin en hassas noktasıdır.

Antrikot nasıl pişirilir?

Kırmızı etlerin lezzetli bir hale gelmesi için iyi bir pişirme yöntemi ile hazırlanması gereklidir. Bu kural antrikot et için de geçerlidir. Eğer antrikot ızgara üzerinde pişecekse, orta ısıda alevsiz bir ızgara işinizi görebilir. Her iki yüzeyi kızarana kadar etlerinizi ızgarada tutabilirsiniz.

Pişirme tercihiniz antrikot tavada olacaksa tavanızın cinsi bu konuda ayırt edici olacaktır. Çelik veya döküm tavaları kullanırsanız daha lezzetli sonuçlar alabilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika ısınan tavanıza, etlerinizi yerleştirin ve zevkinize göre antrikot mühürleme tekniği ile etinizi pişirin. Etleriniz tavada ne kadar çok uzun kalırsa, mühürleme derecesi o kadar yoğun olacaktır. İyi pişmiş bir et için her iki tarafını da 15 dakika boyunca pişirebilirsiniz.

Antrikot fırında pişmeye de uygun bir ettir. Fırın sıcaklığı 180 derece olduğunda yaklaşık 30 dakikada lezzetli bir antrikot hazırlayabilirsiniz. Tüm pişirme yöntemlerini lezzetlendiren marine işlemini bütün etlerinizde uygulayabilirsiniz. Pişirme esnasında etinize bıçak veya çatal temas ettirmemelisiniz. Kesilen etin suyu çıktığında lezzetini kaybedecektir.

Antrikot faydaları nelerdir?

Antrikot, ihtiyacınız olan proteini karşılamaktadır. Vücudunuza alınan proteinler kas ve kemik sağlığınızı korurken hücre yenilenmesini de desteklemektedir. Demir içermesi sebebiyle özellikle kansızlık problemleri için tavsiye edilmektedir. Kırmızı etlerin hepsinde olduğu gibi antrikot da kan oranınızı yükseltecek et türüdür. Vitamin açısından yüksek olan antrikot, özellikle zihin gelişimi için oldukça etkilidir. Uykusuzluk, yorgunluk ve unutkanlık gibi problemleri antrikot tüketerek giderebilirsiniz. Demir eksikliği ve kansızlık gibi problemlerde görülen fiziksel yorgunları da antrikot tüketerek ortadan kaldırabilirsiniz. Kalsiyum içerdiğinden diş sağlığını da korumaktadır.

Akit Youtube Kanalına Abone Ol

Haftanın Özeti

www.yeniakit.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü sair içeriklerle ilgili telif hakları Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi’ne aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.
Haber Tarihi: 19 Nisan 2019 Cuma 09:49

YORUM YAZ

    Günün Özeti

    Günün Karikatürü

    26 Mayıs 2019