Mersin Müftüsü Ali Melek, annelere sertifikalarını çocuklara da çeşitli hediyeler verdi. Kur’an-ı Kerim öğrenen minikler mezuniyet töreninde görülmeye değerdi.
MERSİN - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından onaylanan ve Türkiye’de ilk olarak Mersin’de uygulanan “Annemle Dinimi Öğreniyorum Projesi” ilk mezunlarını verdi.
Pilot olarak Mersin’deki Hz. Hamza ve Hz. Eyüp Camilerinde uygulanan proje kapsamında, haftanın 4 günü, 4-6 yaş aralığındaki çocuklarıyla camiye gelen 33 anne, vaizelerden Kur’an-ı Kerim öğrendi. Çocuklar da yandaki bir derslikte çocuk gelişim öğretmenleri eşliğinde temel dini bilgilerin yanı sıra dua ve ilahiler öğrendi. Yaklaşık 2 aydır verilen eğitimlerin ardından projenin ilk etabı tamamlandı.
Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Mersin Şubesi’nde düzenlenen törende ise çocuklar dualar edip öğrendikleri sureleri okudu. Daha sonra ilahi söyleyen çocuklar, bir de tiyatro gösterisi sundu.