• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ankara'da rezalet! Gazilere çirkin saldırı

Yeniakit Publisher
2018-05-29 01:12:00 - 2018-05-29 09:30:12
Ankara'da rezalet! Gazilere çirkin saldırı

Ankara’da 15 Temmuz gazisi iki kişi, trafikte yol verme tartışması yaşadığı kişi ve onun tanıdıkları tarafından ölesiye darp edildi.

Altındağ ilçesinde dün saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayda, 06 DA 5547 plakalı otomobille Opera’dan Ulus istikametinde seyreden Ayhan Damar, (50) trafikte manevra yapınca hemen arkasında seyreden 06 BB 2063 plakalı aracın sürücüsü Yusuf Sulugöz’ün (23) tepkisini çekti. Kırmızı ışıkta aracından inen Sulugöz’ün, Ayhan Damar’ın kullandığı otomobilin yanına gelerek küfürler savurduğu iddia edildi. Damadı Gökhan Gümüş (29) ile birlikte hastaneden çıkan eşi Hülya Damar’ı eve götürdüğünü belirten Ayhan Damar, oralı olmayarak yoluna devam etmeye çalıştı. 

Şahsın sözlü saldırısını sürdürmesi üzerine, Sulugöz’ü uyarmak için araçtan inen Gökhan Gümüş, bir anda toplanan 3-4 kişilik kalabalığın saldırısına uğradı. Damadını kurtarmak için olaya müdahale eden kayınpeder Ayhan Damar da şahısların saldırısına maruz kaldı. Dakikalar içinde kalabalıklaşan grup tarafından darp edilen iki gazi, daha sonra olay yerine gelerek müdahale eden trafik polisleri sayesinde kurtuldu.  

Opera kavşağından Ulus istikametinde ilerledikleri sırada arkadaki aracın sürücüsüyle yol verme tartışmasından dolayı bir gerilim yaşandığını söyleyen Gökhan Gümüş, “Arkamızdan gelen şahıs bize küfürler savurdu. İlerideki kırmızı ışıkta durduğumuzda da araçta kayınbabam ve kayınvalidem olmasına rağmen sinkaflı ifadeler kullanmaya devam etti. Bizim uyarılarımıza aldırmayan şahıs, kırmızı ışığı da fırsat bilerek levyeyle birlikte arabadan indi. Bu arada da telefonla konuşuyordu. Birilerini toplamaya çalışıyordu. Ulus’taki çarşıdan 3-4 kişi daha çıktı, o kişiler beni orada darp etti. Darp edilirken benim, ‘Devletin gazisiyim engelim var’ dememe rağmen, devlete, polise, gaziliğime küfürler edip saldırmaya devam ettiler” diye konuştu. 

Ulus Meydanında yaklaşık 10-15 kişi tarafından ölesiye darp edildiklerini kaydeden Gümüş, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Babam beni kurtarmak için geldiğinde bu kez de 6-7 kişi onu darp etti. Yani yaklaşık 10-15 kişi tarafından Ulus’ta darp edildik. Gazi olduğumuzu belirtmemize rağmen darp edildik. Biz gaziler olarak Ankara’da birkaç defa böyle saldırılara maruz kaldık. Bizim bu olayda hiçbir şekilde suçumuz yoktu. Biz arkadaşları yollarına gitmeleri yönünde defalarca uyarmamıza rağmen, onlar adam toplayarak bizi darp ettiler. Bu şahıslardan biri gözaltına alınarak polis merkezine getirildi. Ama ne hikmetse şu an arkadaşa ulaşılamıyor. Savcı yakalama kararı verdi. Şu anda arkadaş bulunamıyor.” 
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterlerden açılan kurşunlar nedeniyle gazi olduğunu söyleyen Gümüş, “Ben 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığının önünde iki helikopter tarafından çapraz ateşe tutulan kalabalıktaydım. Oradan seken şarapnel parçaları benim omuriliğime saplandı. Şu anda da bir operasyon geçiremiyorum. Çünkü çok tehlikeli bir yerde. Biz bu gaziliğin sıfatlarını yerine getirmeye çalışıyoruz. Bazı kendini bilmez arkadaşlar bu şekilde ‘Biz gaziyiz’ dememize rağmen insana yapılmayacak vahşeti uyguladılar” dedi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Karşısındaki kişinin çocuk denecek yaşta bir genç olduğu için münakaşaya girmek yerine yoluna devam etmeyi tercih ettiğini söyleyen baba Ayhan Damar, “Eşim rahatsızdı onu götürüyorduk. Eve gitmek için çabalamamıza rağmen arkadaş hiç dinlemedi. Üzerimize hücum ettiler. En son levyeyi elime dalıp vurmak istediğimde küçücük bir çocuk vardı karşımda. Geri kalanları hatırlamıyorum bile. Anladığım kadarıyla gaziliğimizi, devletin 15 Temmuz’da vatanı milleti için halkın göstermiş olduğu özveriyi hazmedemeyenler var aramızda. 15 Temmuz’da biz Milli Savunma Bakanlığının içinde vuruldum ben. Özel kuvvetlerin helikopterleri indirilirken içeri girmiştim. Astsubay rütbeli biri 6 mermi sıktı, son iki mermisi bana geldi. Orada vuruldum” açıklamasında bulundu. 

Olayın ardından gecenin geç saatlerine kadar Anafartalar Polis Merkezinde gerekli işlemleri yapan gaziler, şahısların tutuklanması için şikayetçi oldu. Trafikte maganda dehşetine maruz kalan gaziler, diğer 15 Temmuz gazisi arkadaşları tarafından yalnız bırakılmadı. Savcılık olay hakkında soruşturma başlatırken, polis darp olayına karışan şahısların yakalanması için çalışmaları sürdürüyor. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23