• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ankara Barosu'ndan cılız protesto!

Yeniakit Publisher
2020-07-07 15:12:00 -
Ankara Barosu'ndan cılız protesto!

Ankara Barosuna kayıtlı bazı avukatlar, baroların tekeline son verecek düzenlemeyi içeren Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni protesto etti.

Avukatlar, saat 12.00'de Ankara Adliyesinin 5'inci katındaki baro kaleminin önünde toplandı. Burada sloganlar atarak koridorda yürüyüşe geçen avukatlar, daha sonra adliye önüne çıktı. 

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, burada yaptığı basın açıklamasında, haftalardır baroların bölünmesinin ülkeye ne kadar büyük zarar vereceğini anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Sağkan, düzenlemeyle yurttaşların en temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmak istendiğini savundu.

Türkiye'deki 80 baronun düzenlemeye karşı olduğunu, düzenlemenin altını doldurabilen kimsenin bulunmadığını kaydeden Sağkan, avukat cübbelerinin cebinin bulunmamasının avukatlığın kamu hizmeti olduğunu, düğmelerinin bulunmamasının ise mesleğin tarafsızlığını simgelediğini ifade etti.

"Cübbemize düğme dikmek istiyorlar. Bu düğmeleri cübbemize dikmeyeceğiz." diyerek, bir avuç düğmeyi yere bırakan Sağkan, düzenlemeye karşı demokratik tepkilerini sonuna kadar göstereceklerini bildirdi.

Burada da bir süre sesini duyurmaya çalışan avukatlar, ilgisizlik nedeniyle dağıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

alkışlaylaylom

O solda öndeki  obama mı la öyle? 'obama ne arıyon la orda?'
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23