• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Android ve iOS'u bitirecek yeni işletim sistemi

Yeniakit Publisher
2016-11-29 22:31:00 - 2016-11-29 22:39:51
Android ve iOS'u bitirecek yeni işletim sistemi

Finlandiyalı teknoloji şirketi Jolla tarafından geliştirilen Sailfish OS, Android alternatifi işletim sistemi olarak Rusya pazarında yükselmeyi hedefliyor.

Mobil işletim sistemleri alanında karşımıza çok kapsamlı yeni işletim sistemleri çıksa da uzun süredir hiçbir işletim sistemi Android ya da iOS'i tahtından ederek en çok kullanılan işletim sistemleri arasına giremiyor hatta Android ve iOS'in kullanım oranlarına dahi fazla zarar veremiyor.

BlackBerry ve Microsoft gibi şirketler bile işletim sistemi konusunda bu açıdan muzdaripken Nokia gibi Finlandiya merkezli olan Jolla isimli teknoloji şirketi, yaklaşık iki yıldır yaygınlaştırmaya çalıştığı Sailfish OS işletim sistemini yatırımlarını arttırarak özellikle Rusya pazarında Android ve iOS'e karşı büyük bir rakip haline getirmek istiyor.

RUSYA SAİLFİSH OS'İ DESTEKLİYOR

Özellikle Rus yetkililer Android ve iOS işletim sistemlerini kullanıcı dostu olmaması ve güvenilirlik açısından şüphe uyandırması nedeniyle hedef alan eleştirilerini dile getiriyordu. Artık tekel haline gelmiş bu işletim sistemlerinin ciddi rakipleri olması gerektiğini Rus hükumeti bu noktada ise Sailfish OS'i destekliyor.

HEDEF ANDROİD KULLANIMINI %50'YE ÇEKMEK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Webtekno sitesinde yer alan habere göre Rus Open Mobile Platform (OMP) şirketiyle anlaşma imzalayan Jolla, Rusya'daki aktif çalışmalarıyla da birlikte Sailfish OS'i çok daha yaygın hale getirmeyi ve 2025 yılına kadar pazardaki yaklaşık %95 oranındaki Android kullanımını %50'ye kadar geriletmeyi hedefliyor.

Sailfish OS'in Android ya da iOS'e karşı dişli bir rakip olup olmayacağını ise muhtemelen önümüzdeki süreçlerde daha net bir şekilde göreceğiz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23