• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Anaokulu için devlet desteği ne kadar? Anaokulu devlet desteği sorgulama ekranı? Anaokulu destek başvurusu e Devlet! Anaokulu yardımı

Yeniakit Publisher
2022-10-13 13:17:00 - 2022-10-13 13:28:20
Anaokulu için devlet desteği ne kadar? Anaokulu devlet desteği sorgulama ekranı? Anaokulu destek başvurusu e Devlet! Anaokulu yardımı

Son dakika: Anaokulu desteği ne zaman yatacak? Tarih belli oldu! Devlet anaokulu yardımı , anaokulu için devlet desteği ne kadar? İşte milyonların merak ettiği detaylar

Son dakika haberi...Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda sosyal yardım şemsiyesi genişledi. Doğal gaz tüketim desteği, dar gelirliye anaokulu desteği ve üniversitelilere ulaşım destek ödemesi başta olmak üzere süreç devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ödeme miktarlarını açıklarken "Dar gelirli aileye anaokulu destek ödemesini bu hafta yapacağız" dedi.
Son dakika haberi...Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda sosyal yardım şemsiyesi genişledi. Doğal gaz tüketim desteği, dar gelirliye anaokulu desteği, başta olmak üzere süreç devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Dar gelirli aileye anaokulu destek ödemesini bu hafta yapacağız" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık katıldığı bir TV programında Başkan Erdoğan'ın talimatını verdiği 'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' parolası doğrultusunda genişletilen sosyal yardım ödemeleri hakkında soruları yanıtladı.

Türkiye Aile Destek Programı ile ne tür yenilikler yapıldı?

'Biz sosyal yardımlarının, sadece yoksullukla tanımlanmaması gerektiğinin kanaatindeyiz. Aile Destek Programı'mız bu kapsamda, sadece kanunda tanımlananlarla değil genişletilerek devam etmesini istiyoruz'.

Sadece rakamsal değişiklikler mi söz konusu, sosyal yardımlara ilişkin temel yaklaşımda da yenilik var mı?

'Kapsamı nasıl genişlettik. Normal şartlarda bordrolu çalışanları desteklenmesi mümkün değildi. Emeklilerin dul ve yetimlerini bu kapsama dahil ettik. Dolayısıyla kapsam da miktarlar da oldukça genişletildi. Ayrıca fatura ödeme destekleri de sağladık'.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye Aile Destek Programı'nda ödemeler ne kadar sürecek?

'Bu yardımların bir kısmı sürelidir, bir kısmı da süresizdir. Türkiye Aile Destek Programı birer yıllık dönemlerle program. sabaha'a göre; Bir yılın sonunda duruma tekrar bakıp, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Aylık 850 ila bin 205 lira arasında destek veriyoruz'.

Ekim ayı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Başlıyoruz, bu hafta itibariyle hesaplara yatırılacak.

Çocuklar konusunda bir destek de anaokulu için yürürlükte. Anaokulu destek ödemeleri başladı mı ve yararlanma koşulları nedir?

İlk ödemeyi bu hafta yapacağız. Sadece vatandaşlarımızın çocuklarını okula kaydettirmeli yeterli. Biz çocuklarımız için ödemeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapacağız.

Doğalgaz Tüketim Desteği'nde de tutar artırıldı. Destek miktarı ne kadar oldu, yararlanma koşulları değişti mi?

Bir ısı haritası oluşturduk. Bu haritaya göre 950-2 bin 500 lira arasında kademe kademe ödemesi yapıyoruz. Başvurular 5 Eylül'de başladı. Normal şartlarda ev sahibi olma gibi şartlar vardı. Bu kapsamı geniştettik, kiracılar da yararlanıyor. Kişinin, faturasını PTT'ye götürmesi yeterli. Sayısı belirledikten sonra ödemeler ekim-kasım gibi yapılacak.

Bir önceki Kabine toplantısı sonrasında açıklanan "Ulusal Hane Ziyareti" programı, ne içeriyor, hangi amaca yönelik-ne tür çalışmalar yürütülecek bu program kapsamında?

Biz hizmetlerimizi talepten ziyade ihtiyaç odaklı olmaya çevirdik. Bu kapsamda "Ulusal Hane Ziyareti" bu dönemde en önemsediğimiz proje. Yardıma ihtiyacı olanları taramak ve tespit etmek. Hedefimiz 26 milyon, 26 milyon haneye ulaşmak istiyoruz. Bu kapsamda çıkan verilerle birlikte önümüzdeki yardımları daha hızlı ve etkin şekilde yapacağız

Üniversite öğrencilerine yılda 2 kez ulaşım desteği. Uygulama nasıl olacak?

Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız.

Tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak. Ödemeler, vakıflarımız aracılığıyla öğrencilerimizin IBAN'larına yatırılacak.

Devlet anaokulu yardımı için TIKLAYINIZ

Anaokulu destek başvurusu e Devlet için TIKLAYINIZ

Anaokulu Yardım Parası Kimlere Verilir?
Anaokulu yardım parası; sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfında kaydı olan ailelerin 3-5 yaş aralığındaki çocukları için verilecek.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yardım alan kronik hastaların, engellilerin, muhtaç ve işsiz kişilerin, dul kadınların, şehit, gazi ve asker yakını olanların çocuklarının bu yardımdan yararlanma hakları bulunuyor.
Muhtaçlık sınırının altında yaşayan yani hane halkı kişi başı aylık kazancı, güncel asgari ücretin 1/3’ünün altında olanların çocukları anaokulu devlet yardım parası alabilecekler.

Ancak muhtaçlık sınırının altında yaşamalarına rağmen kendileri üzerine ya da hane bireyleri üzerine kayıtlı gelir getirici değerli menkul ya da gayrimenkul mevcut olanlar; bu yardımdan ve vakfın diğer yardımlarından yararlanamayacaklar.

SYDV Anaokulu Yardım Başvurusu için Gerekli Belgeler
Daha önce de bahsettiğimiz gibi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı kaydı olanların anaokulu yardımı almaları için herhangi bir başvuru yapmaları gerekmeyecek.

İlk kez vakfa kaydolacak ailelerin kayıt esnasında ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına teslim etmeleri gereken belgeleri ise aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

Başvuru sahibine ait TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
Hane bireylerine ait TC kimlik kartı fotokopisi
Vukuatlı nüfus kayıt örneği
İkametgah belgesi
Muhtarlıktan alınabilen fakirlik belgesi
Hane bireylerinin mal beyanlarına ilişkin belgeler
Hane bireyleri için SGK’dan alınması gereken gelir belgesi ya da gelirsizlik belgesi
Ev kira sözleşmesi
Ek belgeler
Kişilerden istenilen ek belgeler; özel bir sağlık sorunlarının ya da muhtaç konuma düşmelerine yol açan özel bir durumlarının mevcut olup olmadığına göre farklılık gösterebiliyor.


İlginizi çekebilir → EYT açıklaması son dakika: Ak Parti'den EYT açıklaması! EYT ile kaç kişi emekli olacak? EYT hakkında bilgi → TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23