Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Suriye'ye kara birlikleri göndermeyeceklerini söyledi.
Leyen, resmi ziyaret için gittiği Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentinde, Almanya Federal Meclisi'nin geçen hafta onayladığı, ordunun DAEŞ'le mücadele operasyonlarına katılmasını öngören tezkere hakkında açıklama yaptı.
Suriye'de kara birliklerine ihtiyaç olduğunu kabul eden Alman bakan, bu ihtiyacın yerel birlikler tarafından karşılanması gerektiğini, tezkere kapsamında kara birlikleri göndermeyeceklerini belirtti. Leyen, "Tecrübeler bunu gösteriyor" dedi.
'BATI, AFGANİSTAN'DAN ÇEKİLMEKTE ACELE ETTİ'
Von der Leyen, uluslararası koalisyonun, Afganistan'dan çıkma konusunda aceleci davrandığını söyledi. Leyen, "Uluslararası güçlerin ülkeden çıkmasına ilişkin açıklamayı çok erken yaptık. Taliban, bunu anladı ve Afgan hükümeti ve ordusuna diz çöktürmek için elinden geleni yaptı. Koalisyon, Afganistan'da daha fazla kalacağını açıklamalıydı " dedi.
Afganistan'da özellikle siyasi alanda beklentileri olduğunu kaydeden Alman bakan, reform yapılması ve ulusal barışın tesisinde ilerleme kaydedilmesi gerektiğini vurguladı.