• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ali Babacan’dan flaş çıkış! 'Sarkma olabilir' dedi, partinin kurulma tarihini açıkladı

Yeniakit Publisher
2019-12-11 16:12:00 -
Ali Babacan’dan flaş çıkış! 'Sarkma olabilir' dedi, partinin kurulma tarihini açıkladı

Parti kurma heveslisi Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan, yeni parti için tarih verdi. Babacan, partisinin kuruluşunun 31 Aralık’a kadar tamamlanacağı, hukuki prosedürler nedeniyle 5 Ocak’a sarkabileceğini söyledi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni partisinin 13 Aralık Cuma günü kurulacağı belli olurken, Ali Babacan’ın kuracağı partiyle ilgili de tarih verildi. Babacan’ın partisinin kuruluşunun 31 Aralık’a kadar tamamlanacağı, hukuki prosedürler nedeniyle 5 Ocak’a sarkabileceği öğrenildi. Babacan, Erdoğan’ın kendilerine heyet gönderdiği iddialarını dikkate almadıklarını da belirtti.

Ali Babacan’ın kuracağı yeni parti için yeni bilgiler paylaşıldı. Babacan, dün bir toplulukla gerçekleştirdiği buluşmada partinin kurulacağı tarih konusuna açıklık getirdi. Partinin kuruluş dilekçesinin 31 Aralık’a kadar teslim edilmesinin planlandığı, prosedürler nedeniyle bu tarihin 5 Ocak’a ertelenebileceği belirtildi. Gazeteci İslam Özkan’ın aktardığı bilgilere göre isim konusunda henüz bir karara varılmadı.

Ali Babacan, istifası sırasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrılmaması yönünde kendisini ikna etmeye çalıştığını, bu çabaların daha sonra da devam ettiğini vurguladı.

Ali Babacan’ın kuracağı partide 300 kişilik ekibin, 24 başlıktaki politika metinleri ve çözüm yolları üzerine çalıştığı öğrenilmişti. Babacan, partide yer alacak isimler hakkında bilgi paylaşmadı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hercai

Sarkma sende galiba bay Babacan! Millette sarkmanin sende oldugunu biliyor, bosuna ugrasma centik!

Bozo

İnandığı içinde yürüdüğü davaya ihanet nasıl bişey ya? Bu saatten sonra sana chp oy vermez ak parti hiç vermez mhp yanından geçmez hdp hiç düşünme...verecek tek parti var iyi parti. O da sana kayarsa yarısı da kızıp tekrar mhp ye gecer
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23