• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alçak saldırı sonrası BBP'den önemli çağrı

Yeniakit Publisher
2020-02-29 16:12:00 -
Alçak saldırı sonrası BBP'den önemli çağrı

İdlib'de Türk askerlerine düzenlenen alçak saldırı sonrası Büyük Birlik Partisi, herkesi tek yürek olmaya çağırdı.

Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) yapılan yazılı açıklamaya göre, İdlib'deki saldırının ardından Genel Başkan Mustafa Destici Başkanlık Divanı'nı topladı.

Toplantı sonrasında yayımlanan bildiride, Suriye'deki iç savaşın, dünya tarihinin gördüğü en büyük insani felaket olduğu ifade edildi.

Meydana gelen iç savaş ve oluşan otorite boşluğundan başta PKK/PYD ve DEAŞ olmak üzere yüzlerce terör örgütünün istifade ettiği vurgulanan bildiride, terör örgütlerinin, rejim ve diğer aktörlerin sevk, idare ve yönlendirmesi ile İdlib'e konuşlandırıldığı belirtildi.

"Tek yürek olalım"

Türkiye'nin yaklaşan yeni göç dalgası ve güvenlik tehdidine karşı koyabilmek için her türlü girişimde bulunduğuna işaret edilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"Diplomatik çözüm kapsamında ABD, Avrupa Birliği, NATO üyeleri nezdinde de çeşitli girişimlerde bulunulmuş, bu muhatapların sessizliği gözümüzden kaçmamıştır. Bu sessizliği aslında İdlib'de yaşanan vahşete zımnen destek olarak değerlendiriyoruz. Türkiye'nin İdlib'le meşgul olması, Doğu Akdeniz ve Libya'ya olan konsantrasyonumuzu etkileyeceğini, dolayısıyla bu coğrafyalar ile ilgili emellerini daha rahat gerçekleştireceklerini düşünmekte olduklarını biliyoruz."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Daima Mehmetçiğin yanında olan BBP'nin devletin alacağı kararlara şartsız, koşulsuz destek vereceği ifade edilen bildiride, "Bütün milletimizi içinden geçtiğimiz bu zor günlerde tek yürek, tam destek olmaya davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23