• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Albayrak: Bunların kolları masada kalacak

Yeniakit Publisher
2018-05-23 07:25:00 - 2018-05-23 08:10:33
Albayrak: Bunların kolları masada kalacak

Son dönemde Türkiye’de hareketlenen döviz spekülatörlerini uyaran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Kol kesme pahasına Türkiye’nin sakalını kesmeye çalışıyorlar. 25 Haziran ile birlikte Türkiye’nin sakalı uzayacak, birilerinin kolları masada kalacak” dedi

HACI YAKIŞIKLI/ANKARA

Yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle seçim süreci ve AK Parti aday listelerine ilişkin görüşlerini paylaşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “‘Parlamenter sistem bitiyor’, ‘Türkiye’de siyaset bitiyor’ sözlerinin tam tersine AK Parti güçlü bir başkan adayı yanında güçlü bir Meclis için de tarihi bir liste ortaya koydu. Listede Bakanlar Kurulu, Başbakan dahil herkes var. Bu şu demek; AK Parti 24 Haziran için en güçlü şekilde hazırlanıyor. Genel Başkanımız bu stratejik vizyonla ilklerin partisi olduğumuzu ortaya koydu” değerlendirmesini yaptı.
Kendi aday sıralamasıyla ilgili yorumda bulunan Albayrak, “Böyle bir listede olmak bir şeref. İstanbul birinci bölge, birinci sıraya konulmak bizim için çok büyük vebal ve sorumluluk. Artık Allah mahcup etmesin demek lazım, yani bu yükün altından kalkmak lazım inşallah” dedi.

SEÇİMİ KAZANMAK ÖNCELİK

Seçimin ardından kurulacak kabineyle ilgili düşüncelerini paylaşan Albayrak, “Kimlerin bakan olacağı ile ilgili şöyle 24 Haziran’ı bir görelim de, Cumhurbaşkanımız cumhurbaşkanlığını kazansın, o ondan sonraki iş. Ki; yeni sistem artık biliyorsunuz, öyle 20 kişilik, 600 kişilik bir havuz değil, 81 milyon kişi var bakan olabilecek. Hatta yurt dışındaki vatandaşlarımız” ifadelerini kullandı.
Bakan Albayrak şunları söyledi: “Nasıl başkanlık noktasında Türkiye’de Cumhurbaşkanımız ne kadar iddialı ve güçlü bir adaysa, genel seçimler için de, aday listeleri ne kadar güçlü bir parlamento hedeflendiğinin göstergesi. AK Parti şeksiz-şüphesiz, en ufak tereddütsüz, en güçlü şekliyle tıkır tıkır hedeflerine yürüyor. Çünkü millete karşı bir sorumluluk var, yani biz her alanda iddialı olmak zorundayız Türkiye’nin dönüşümü açısından, öyle okumak lazım.”

‘KÜÇÜK PARTİ SÖYLEMİ’
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Albayrak, son zamanlarda dillendirilen Cumhurbaşkanına ve partiye ayrı oy atma tartışmalarına ilişkin görüşünün sorulması üzerine, “AK Parti’de böyle bir tartışma yok, ben seçmende de olduğunu düşünmüyorum. Bu söylem, siyaseten gündemi farklı şekilde maniple etmeye yönelik, işte küçük, minik, ufacık partilerin gündem oluşturup büyükten ne kadar oy çalarım mantığıyla suni gündem özelinde oluşturmaya çalıştığı bir söylem” yorumunu yaptı.
Bir soru üzerine “HDP’nin barajı geçip geçmemesi AK Parti için önemli bir nokta değil” diyen Albayrak, “Biz hiçbir zaman siyasette pozisyonumuzu bir rakibe göre konumlandıran bir parti olmadık. AK Parti bütün siyasetini Türkiye’nin bu değişim ve dönüşüm sürecini yönetecek ve yönlendirecek şekilde konumlandırmıştır” ifadelerini kullandı.

SÜRPRİZ OLMADI

Berat Albayrak, “Adaylık sürpriz oldu mu?” şeklindeki soruya ise “Sürpriz olmadı, tam tersine güçlü bir liste bekliyordum ve güçlü bir liste buldum. AK Parti’de görev talep edilmez, AK Parti’de görev tebliğ edilir ve tebliğ edilen görev sonuna kadar en iyi ve en başarılı şekilde bırakana kadar bu mücadele ortaya konur” cevabını verdi.
Son dönemde döviz kurları üzerinden manipülasyon yapılmasına ilişkin görüşlerini paylaşan Albayrak, “Türkiye ekonomisi çok sağlam ve güçlü temeller üzerine oturmuş durumda. Kol kesme pahasına Türkiye’nin sakalını kesmeye çalışıyorlar. Ben de diyorum ki; 25 Haziran’dan sonra Türkiye’nin sakalları uzar, ama o masada birilerinin kolu hep kalır acı acı kapitalist sistemde o kola bakarak geçmişi hatırlarlar öyle bakmak lazım. Ben halkımızın özellikle son 3-5 yıldır yaşananlardan sonra bağışıklık sisteminin her geçen gün daha da güçlendiğinin, farkındalık düzeyinin daha da arttığına olan inancımdan hareketle bu sürecin de çok hayırlı olacağına açıkçası inanıyorum” şeklinde konuştu.

KILINA ZARAR GELİRSE ŞÜPHELİ BUNLAR

“Amerika’da ki bir internet sitesinde bir haber çıkmış. İsrail Cumhurbaşkanımıza suikast düzenleyecekmiş” hatırlatmasını yapan Bakan Berat Albayrak, “Ben de diyorum ki valla bu haberler çıkıyorsa söyleyeceğim bir cümle var artık benim. Vatandaş bunu konuşuyor, insanımız şunu söylüyor: “Cumhurbaşkanımızın saçının teline zarar gelirse bundan sonra olağan şüpheli bunlardır” diye konuştu.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23