• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akit mağduriyetini gündeme getirmişti: İki günle işten attıkları şehit kardeşi, kansere yenik düştü!

Yeniakit Publisher
2020-07-07 10:04:00 -
Akit mağduriyetini gündeme getirmişti: İki günle işten attıkları şehit kardeşi, kansere yenik düştü!

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mezra köyünün 1994 yılında 180 terörist tarafından basılması sonucu şehit olan İsmet Bahadır’ın kız kardeşi Behice Timur, 25 yıl sonra kavuştuğu işinden sağlık raporunu 2 gün geciktirdiği gerekçesiyle atılmıştı.

 Hasan Eğrigöz  Ankara 

Şubat 2019’da Beytüşşebab Adliyesi’nde memuriyet alan kanser hastası Behice Timur’un işine, Diyarbakır’da kanser tedavisi görmesinin ardından, tedavi gördüğüne dair sağlık raporunu Adliye’ye 2 gün geç teslim ettiği gerekçesiyle son verilmişti.

Mahkemesi yarım kaldı

Gazetemiz Akit ise kanser tedavisi gören Timur’un Adliye’de yaşadığı mağduriyeti, “Şehidin kardeşini iki günle işten attılar!” başlığıyla gündeme taşımıştı. Ancak Behice Timur, işini geri almak için mahkemesi devam ederken, tedavi gördüğü hastanede kansere yenik düştü. Timur’un işini geri almak için açtığı dava da yarım kaldı.

Yeğeni de iki yıl önce şehit oldu

Şehit ve gazi yakınlarına sağlanan ayrıcalıkla 25 yıl sonra iş sahibi olan Behice Timur, sadece kardeşini değil, yakın zamanda da yeğeni Resul Bahadır’ı şehit vermişti. Güvenlik Korucusu olan Resul Bahadır’ın (34), 2018 yılında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Cevizağacı köyü kırsalında tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla Jandarma, Komando ve Güvenlik Korucuları’nın ortak operasyonu sırasında şehit olduğu öğrenildi. Kanser tedavisi gördüğüne dair raporunu çalıştığı Beytüşşebap Adliyesi’ne 2 gün geç teslim ettiği gerekçesiyle işine son verilen Timur’un yaşadığı mağduriyeti gazetemiz Akit gündeme getirmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23