• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akıncı Üssü Davasında karar günü

Yeniakit Publisher
2020-11-25 18:58:00 - 2020-11-25 19:01:27
Akıncı Üssü Davasında karar günü

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki olaylara ilişkin 475 sanık hakkında açılan davada yarın (Perşembe) mahkeme tarafından karar açıklanacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, darbe girişimini yöneten örgütün sivil sorumluları ve o gece Ankara'nın birçok noktasını bombalayan pilotlar dahil 475 sanık hakkında dava açtı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen davanın ilk celsesi 1 Ağustos 2017'de başladı. Karar duruşmasına kadar 515 celse görülen davada, sanık ve avukatlarının iddianame, esasa ilişkin mütalaa ve gelen evraka karşı savunmaları ile tanık, müşteki ve avukatlarının beyanları alındı. Sanıkların son sözlerini de alan mahkeme, yarın hükmünü açıklayacak.

4 bin 120'şer yıl hapisleri istendi

Duruşma savcısı, 21 Ocak 2019'daki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, darbe girişimini yöneten FETÖ'nün sivil sorumluları Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek ve Harun Biniş'i Akıncı Üssü davasını kapsayan tüm suçlardan sorumlu tuttu. Savcı, söz konusu sanıkların "anayasal düzeni ihlal", 77 kişiyi "kasten öldürme" ve "cumhurbaşkanına suikast" suçlarından 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi. 4 sanığın, ayrıca olaylar esnasında yaralanan 206 vatandaşı "kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 4 bin 120'şer yıl hapsi talep edildi.

Darbeyi yönetenlere 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet!

Darbe girişimini FETÖ'nün sivil sorumlularıyla birlikte yöneten asker sanıklar da Akıncı Üssü davasını kapsayan tüm suçlardan sorumlu tutuldu. Buna göre yönetici sanıklar Hakan Karakuş, Aydemir Taşçı, Kemal Mutlum, Veysel Kavak, Ali Durmuş, Bekir Ercan Van, Recep Sami Özatak, Ahmet Tosun, Mehmet Fatih Çavur, Ali Karabulut, Metin Bilgici Murat Bicil ve Mustafa Mete Kaygusuz'un sivil sorumlularla aynı suçlardan 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 4 bin 120'şer yıl hapsi istendi. Bu sanıklardan Kaygusuz ve Tosun'un F-16 pilotlarına bombalama talimatını verdiği belirtildi. Sanık Balıkçı'nın TBMM'yi, sanık Türk'ün ise TBMM, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve TÜRKSAT'ı bombalayan F-16 pilotu olduğu kaydedildi.

Ankara'yı bombalayan F-16 pilotları için 8'ert kez müebbet talebi

Emniyet Havacılık Başkanlığında 7 polisi şehit eden pilotlar Mehmet Çetin Kaplan ve Ertan Koral'ın 8'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. TBMM ile Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığını bombalayan eski pilot Uğur Uzunoğlu'nun 45 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde 15 kişiyi şehit eden eski pilot Müslim Macit'in 16 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. TBMM, TÜRKSAT ve Polis Özel Harekat Başkanlığını bombalayan pilot Hüseyin Türk hakkında 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Savcı, 15 Temmuz'da TBMM'yi bombalayan eski pilot Hasan Hüsnü Balıkçı hakkında 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. 15 Temmuz'da Gölbaşı'ndaki Polis Havacılık Dairesi Başkanlığını vuran eski pilot Mustafa Azimetli için 79 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Süleyman Sırrı Dinçer

İbret-i alem için en yüksek cezalar acımadan verilmeli ki bir daha kimse hainlik için cüret edemesin.

Cengiz

Idam sart beslemeyelim.. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23