• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Partili üyenin meclise sunduğu teklif kabul edildi! İstiklal Caddesi'nin adı, "Şehit Muhammed Mursi Caddesi" olarak değiştiriliyor

Yeniakit Publisher
2019-07-14 17:19:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
AK Partili üyenin meclise sunduğu teklif kabul edildi! İstiklal Caddesi'nin adı, "Şehit Muhammed Mursi Caddesi" olarak değiştiriliyor

AK Partili Sivas Belediyesinde meclis üyesi olan Erhak Çınar tarafından belediye meclisine sunulan ve kabul edilen teklif kapsamında Sivas'taki İstiklal Caddesi'nin ismi "Şehit Muhammed Mursi" olarak değiştirilecek.

50 yıllık Sivas İstiklal Caddesi'ne, yargılandığı mahkeme salonunda şehadete kavuşan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin adının verilmesine karar verildi. Belediye Meclisinin aldığı karar, onaylanması için valiliğe gönderildi.

Haberler.com'da yer alan habere göre, AK Partili Sivas Belediyesinde meclis üyesi olan Erhak Çınar tarafından, belediye meclisine İstiklal Caddesi'nin isminin "Şehit Muhammed Mursi" olarak değiştirilmesi teklifi getirildi. Toplanan belediye meclisinde de bu teklif oylanıp kabul edildi.

"Olay çarpıtılıyor"

Caddenin isminin değiştirilmesi teklifini belediye meclisine sunan AK Partili Meclis Üyesi Erhak Çınar ise yaptığı açıklamada, "Sivas'ta bu zamana kadar onlarca cadde ve sokak ismi değiştirdik. Bu karar da onlardan biri. Kurtuluş Savaşına vurgu yapılarak olay çarpıtılıyor. Alınan bu karar ise yasa gereği onaylanması için valiliğe gönderildi. Valilik onayı sonrası, 'İstiklal Caddesi' yazılı pano kaldırılıp yerine 'Şehit Muhammed Mursi' yazılı yeni pano konulacaktır" dedi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Seda

Off sacmalik yaa.ne alaka akp iyice kafayi siyirdi yaaa.50 yillik isim diyosun sembollesmis artik.oranin buranin ismini degistirip milleti kiskirtiyo artik taniyamiyorum akp yi.istiklal caddesinin nesi vardi.ufak islerle ugrasiyor artik

5464

Allah belanızı versin bir tane Türk Yok mu arap hayranları 15 Temmuz yaklaşıyor bir 15 Temmuz şehidimizin adını verin yazık yahu
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23