• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti'de başörtülü aday rekoru kırıldı

Yeniakit Publisher
2015-04-08 09:13:00 - 2015-04-08 09:47:31
AK Parti'de başörtülü aday rekoru kırıldı

AK Parti, aday listesinde başörtülü kadınlara büyük yer verdi. AK Parti'nin 99 kadın adayından 42'sini başörtülü kadınlardan oluşması dikkat çekti.

En çok başörtülü aday çıkaran şehirler 9 aday ile İstanbul olurken, Ankara ve Konya'da da 3'er başörtülü kadın aday bulunuyor.

AK Parti'de Denizli milletvekili Nurcan Dalbudak, Konya milletvekili Gülay Samancı, Mardin milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve Kahramanmaraş milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar 31 Ekim 2013'deki TBMM oturumuna başörtüsüyle katılarak bir ilke imza atmışlardı. Bu vekillerden Sevde Beyazıt Kaçar ve Nurcan Dalbudak aynı illerden yeniden aday gösterildi.

KAVAKÇI ŞAHİN VE BENLİ ADAY

Aday gösterilen diğer başörtülü adaylar arasında 28 Şubat sürecinde yaşanan başörtü yasağı nedeniyle kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de bulunuyor. Bunlardan biri 1999'da Meclis Genel Kurulu'ndan Bülent Ecevit tarafından “burası devlete meydan okunacak yeri değil! Lütfen bu hanıma haddini bildirin” diyerek yemin etmesi engellenen ve milletvekilliği elinden alınan Merve Kavakcı'nın kardeşi Ravza Kavakcı Kan. Ravza Kavakçı Kan, İstanbul 1. bölgeden aday oldu. Diğer isim ise başörtüsü yasağını AİHM'ye taşıyan ilk isim olan Leyla Şahin Usta. Usta, Konya'dan aday gösterildi. Başörtüsü yasağı nedeniyle okulunu bırakmak zorunda kalan Avukat Fatma Benli de İstanbul 2. bölgeden aday gösterildi.

İŞTE BAŞÖRTÜLÜ ADAYLAR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AK Parti'nin diğer başörtülü diğer adayları ise şöyle:

Esra Yalvaç ve Asuman Tekin (Adana); Fatma Coşar Karacan, Hatice Demirtaş, Lütfiye Selva Çam (Ankara); Sema Kırcı (Balıkesir), Adile Gürbüz (Batman), Emine Yavuz Gözgeç, Halide Serpil Şahin (Bursa); Nurcan Dalbudak (Denizli); Ayşe Keşir (Düzce), Zehra Taşkesenlioğlu (Erzurum), Canan Candemir Çelik (G.Antep); Hatice Kocaoğlu (Giresun); Tülin Durgun Yetim (Hatay); Ayşe Usta (Isparta); Şeyma Döğücü, Rabia İlhan, Özlem Zengin, Betül Sayan Kaya, Betül Birer, Hatice Kübra Öztürk, Yeşil Aytulum Turut ve Fatma Nur Yavuz (İstanbul), Nursel Reyhanlıoğlu (K.Maraş), Radiye Sezer Katırcıoğlu (Kocaeli), Hüsnüye Erdoğan ve Rüveyde Gülseren Işık (Konya), Gönül Bekin Şahkulubey (Mardin), Ayşe Nilgün Tomakin (Ordu) Hamide Sürücü, Yıldız Konal Süslü (Şanlıurfa); Ayşe Doğan (Tekirdağ); Ayşe Sula Köseoğlu (Trabzon); Nahide Hakan (Van); Emine Çift (Zonguldak).

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23