• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aile bozulursa millet bozulur

Yeniakit Publisher
2020-01-02 09:28:00 - 2020-01-02 09:28:36
Aile bozulursa millet bozulur

Genç nesilleri ekran başında zehirleyen, akşam dizisi furyalarıyla tüm aileyi sözde eğlence adına dinamitleyen televizyon programları konusuna dikkat çeken Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Akit aracılığı ile önemli uyarılarda bulundu. Ünal, “Aile kutsaldır. Aile bozulursa devlet bozulur. Böyle olunca da millet bozulur. Bu işler her zaman zincirleme şekilde gider. O yüzden buna bir denetim gelmesi gerekiyor. Bu milletin geleceğini karartacak ne varsa ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Popüler kültürün yayılmasına ön ayak olan iletişim araçlarından internet başı çekerken, ebeveynleri zehirleme konusunda televizyonun da internetten geri kalır yanı yok. Gündüz kuşağı programları ile genç nesilleri ekran başında zehirleyen, akşam dizisi furyalarıyla tüm aileyi sözde eğlence adına dinamitleyen televizyon programlarının içerikleri konusunda dikkat edilmesi gerekiyor.

Son yıllarda başka bir anlayışa itiyorlar!

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, ahlakın her şeyin başı olduğuna dikkat çekerek, “Bizim önderimiz, rehberimiz Peygamber Efendimiz olduğuna göre biz de O’nun gösterdiği ve öğrettiği ahlaka sarılmamız gerekir. Burada televizyon dizileri veya diğer mecraların ahlaka, aile yapısına etkileri önemli olduğu için bu tartışılmaz. Burada özellikle son yıllarda televizyonlar ve sosyal medyanın yaygınlaştığı günümüzde özellikle aileyi yok eden ve yeni yetişen yavruları, çocukları farklı bir anlayışa iten maalesef dizilere rastlıyoruz” dedi.

Diziler denetim altına alınmalı!

Ünal, “Aile kutsaldır. Aile bozulursa devlet bozulur. Böyle olunca da millet bozulur. Bu işler her zaman zincirleme şeklinde gider. O yüzden buna bir denetim gelmesi gerekiyor. Çünkü bizi biz eden ailedir. Ailenin sağlam kalması gerekir. Bu sebeple gündüz kuşağı programlarıyla kadınları ve çocukları ekran başında zehirleyen, akşam dizisi furyalarıyla tüm aileyi eğlence adına dinamitleyen dizilerin iyi denetlenmesi gerekir” şeklinde konuştu. Nuri Ünal; “Yarınlarımıza ışık tutacak, bize örnek olacak yani hem dinimizden, hem kültürümüzden hem de örf ve adetlerimizden esinlenerek diziler yapılmalı. Buna benzer dizilerimiz var. Ama izlenme oranı maalesef az. İnsanlarımızın çok izlediği kanallarda da bu tarz dizileri göremiyoruz. Bu yüzden devlet yetkililerinin ve bu durumu kontrol eden kurum, kuruluşlarının burada etkin rol almasını, üzerine düşen göreve yapmasını bekliyoruz. Bu milletin geleceğini karartacak ne varsa ortadan kaldırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Güney Doğulu

AILE?? AILE MI??? Sizi AB'ye sikayet edeyimde görün.. Ne oluyor yahu? Diyanet İşlerinden biri çıkmış aile aile diye söyleniyor, gazetede haber veriyor. Ya kardeşim sizin başka işinizmi yok? Maaşını al kahveni çayını iç seni çıkarmadan bir cami köşesinde namazımı eda edersin, bir iki arkadaşına aylığımız az diye dertmi yanarsın, evinden, ailenden başkasına kafanı hiçmi hiç çevirmiyerek kendi kabuğundamı yaşarsın, ne yaparsan yap ama sakın olaki bizi AB kanunlarından uzağa düşürme. Bak onlar ne güzel yapıyorlar, ne aile düşünüyorlar ne evlilik. Her şey serbest kadınlar, erkekler kendi eş cinsleriyle evleniyorlar. Bunlar evlenince yasalar önünde evliliği olan kanunlardan yararlanıyorlar. Aslında bu da bir tezat bu kanunuda kaldırmalı. Avrupa'da nasıl olsa evliliğe ne gerek var, bul buluştur birini yaşa beraber, devletede beraber yaşıyoruz de size aile muamelesi yaparlar. Yani her şey açıktan ve sizin zina dediğiniz orada resmi. Boş boş konuşmayın ve yazmayın. Asır değişti, aile filan yok. Siz ne zaman bu AB yasalarına uyum sağlıcaksınız? AB'ye sizi sokacakları yok ya. Yinede sizin gibi AB yasalarına uymuyanları, Diyanetinizi AB'ye şikayet edeyimde size bir heyet daha göndersinler. Diyanet işlerinde çalışan kardeşim kes sesini aile falan deme, gazeteci bey böyle haberleride gazetene yazma, ne zaman çağdaşlasacaksınız siz be????

Abdullah Haşimi

Sayın yazar ailemi kalmış, Allah için çoçuk şubesine gidin karakola gidin gelen olayları bir görün.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23