• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AGD'den kritik çağrı: Evde kalmak hayattan kopmak değildir

Yeniakit Publisher
2020-03-20 23:39:00 -
AGD'den kritik çağrı: Evde kalmak hayattan kopmak değildir

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi haftalık sohbetlerini “Virüs engel değil, hayatı erteleme!” sloganı ile sosyal medya üzerinden canlı yayınlamaya başladı.

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

İşte Ali Ahmet Çelik'in açıklamaları:

 

 Çin’de ortaya çıkan ve daha sonra neredeyse tüm dünyaya yayılan “Koronavirüs” adı verilen salgın beklenildiği üzere ülkemize de gelmiş bulunmaktadır. Hava ve damlacık yoluyla bulaşma hızı oldukça yüksek olan ve ciddi solunum yolu problemlerine sebep olan bu salgına karşı tedbirli olmak her birimizin vatandaşlık görevidir. Bu minvalde sağlık bakanlığımızın öncülüğünde alınan kararların ve uygulanan tedbirlerin oldukça yerinde olduğunu ve Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi olarak alınan tüm önlemlere her sağduyulu vatandaşımız gibi destek verdiğimizi ifade etmek isteriz.

Bu çerçevede halkımızın da bu meseleye gereken özeni göstereceğinden kuşku duymuyoruz. Bizlerde bu süreçte haftalık olarak yaptığımız eğitimleri “Virüs engel değil, hayatı erteleme!” sloganı ile sosyal medya üzerinden canlı yayınlamaya karar verdik. İlk dersimiz bugün yayınladık. Süreç sona erip hayat normale dönene kadar bu uygulamaya devam edeceğiz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Başta Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere yetkili mercilerden yapılan tüm uyarıları ve tavsiyeleri dikkate almak ve gereğini yapmak hepimizin sorumluluğudur. Moral bozucu, yıkıcı, tahripkâr haberleri değil önlemlere ve olması gerekenlere dair paylaşımları çoğaltmalıyız.

Komşuya el uzat

Süreç ekonomik sıkıntılara da yol açabilir. Komşularımızdan yakın akrabalarımıza birbirimizin ekonomik durumunu gözetmek, tenceresinin kaynayıp kaynamadığının farkında olmak, birbirimizin ihtiyaçlarını gidermek kardeşliğimizin gereğidir. Korona virüse karşı merkezi yönetimin yanı sıra yerel yönetimlerle de işbirliğini artırmalıyız.
Tüm tedbirleri alarak, gerekli kurallara uyarak, bilim insanlarının açıklamalarına kulak vererek Cenabı Allah'a sığınmalıyız.

Kaşif ve karavan gruplarımız evde öğrenmeye devam etmeli

Türkiye’nin geleceğinin teminatı olan gençlerin önüne, kendi tarihi, kültürü ve misyonundan uzaklaştırmaya yönelik engellerin konulduğunu ifade eden ÇELİK, “Kâşif ve Karavan gruplarımızla amacımız öğrenci kardeşlerimize yön göstererek iyi bir eğitim almalarını sağlamak, güçlü bir kişilik sahibi olup derslerinde başarılı olmalarıdır. Derdimiz, gayemiz gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup, milli ve manevi değerlerine bağlı ahlaklı ve edepli gençlerin yetişmesidir. Anadolu Gençlik Derneği öğrenci komisyonları olarak, tüm öğrencilerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bu süreçte öğrencilerimizle fiziki ortamlarda bulunamamak kısmi zorluklar meydana getirse de, eğitim ve öğretime engel değil.

Milli Eğitim Bakanlığımızın hazırladığı, öğrencilerimizin tercih edeceği eğitim bilişim ağı, televizyonlardan da yararlanılacak olan sınıf seviyelerine göre farklı kanallardan dersler söz konusu olacak. Bu bağlamda velilerimiz ve öğrencilerimiz eğitim bilişim ağını eba.gov.tr'den takip edebilirler.”

Temizlik dinimizin en önemli emirlerindendir

Sosyal medyada ilk canlı yayını olduğu için heyecanını dile getiren Valide Camii İmam Hatibi Hüseyin KÖROĞLU, “Dinimizin belirlediği temizlik ilkelerine uyulduğu takdirde hastalığın en hafif şekilde atlatılacağı da dikkate alınmalıdır. Bulaşıcı hastalıklarla ilgili ilk temel kuralı Peygamber Efendimiz (sav)’in “Bir yerde bulaşıcı hastalık varsa oraya girmeyin, sizin olduğunuz yerde bulaşıcı hastalık varsa oradan çıkıp başkasına bulaştırmayın” hadis-i şerifiyle de ortaya konmuştur. “Müslüman farz olan üç çeşit temizliği yaptığı zaman hastalıklardan büyük ölçüde kurtulur. Birincisi beden temizliği, bu su ile olur. İkincisi mal temizliği, bu helal kazanç ve zekât ile olur. Üçüncüsü nefis terbiyesi, bu da Allah’ın emirlerine zahirde ve batında titiz bir şekilde uyarak olur. Dinimizde insan sadece beden temizliği ile bütün hastalıklardan kurtulamaz. Zaman gelir haram lokmalar bedeni hastalandırır. Zaman gelir kötü fikirleri ruhu ve nefsi azgınlaştırır. İslam dini, bu üç temel temizliği sağlamak için gönderilmiştir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23