• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Af ne zaman çıkacak? Af ceza indirimi infaz yasasında son durum ne?

Yeniakit Publisher
2020-01-20 12:13:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Af ne zaman çıkacak? Af ceza indirimi infaz yasasında son durum ne?

Af ne zaman çıkacak? Adalet Bakanı Abdülhamit Gül binlerce mahkum ve ailelerinin beklediği İkinci Yargı Paketi yani Af yasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar “Af yasası çıktı mı?” , “Af yasası son dakika” , “Af yasası ne zaman çıkacak?” sorularının cevabını araştırıyor. İşte, merak ettiğiniz “Af ceza indirimi infaz yasasında son durum ne?” sorusunun cevabı.

Af ne zaman çıkacak? Adalet Bakanı Abdülhamit Gül binlerce mahkum ve ailelerinin beklediği İkinci Yargı Paketi yani Af yasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  Vatandaşlar “Af yasası çıktı mı?” , “Af yasası son dakika” , “Af yasası ne zaman çıkacak?” sorularının cevabını araştırıyor.  İşte, merak ettiğiniz “Af ceza indirimi infaz yasasında son durum ne?” sorusunun cevabı. 

Birinci Yargı Paketi daha önce TBMM’den geçmiş ve 39 maddeden oluşan yasa Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. İkinci Yargı Paketi ile ilgili gözlerin Meclis'e çevrildiği şu günlerde Başkan Erdoğan, 'Bu konudaki hazırlıkları 2019'da tamamladık, inşallah yakında konu Meclis gündemine gelecektir.' demişti.

Af ne zaman çıkacak?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Ceza adaleti anlamında özellikle belli suçlarda 2 yılın altında, 18 ayın altında, infaz sisteminden kaynaklı olarak hiç cezaevine girilmediği görülüyor. Bu çalışma öncelikle bir af değil. Çünkü bir suçun mağduru var. Kamu mağdur, taraflar mağdur. Bunlar çıkacaksa da başının üzerinde bir kılıç gibi sallanan, bir hata yaptığında, kamuya zarar verdiğinde ya da böyle bir tavır içine girdiğinde gerekirse infazında kalan sürenin tamamlanacağı bir düzenleme. Yani 'Artık ben çıktım, ne yaparsam yapayım, her şey bitti' anlamında değil. Kişinin yine yanlış yaparsa, topluma zarar verirse yine cezaevine gireceği bir düzenleme olması lazım. Dolayısıyla bu anlamda söz konusu paket bir af değil. Bu hususta toplumda adalete güveni artırıcı düzenleme olacağını düşünüyoruz" dedi.

Bakan Gül, “Hasta, yaşlı ve hamilelere yönelik bir düzenlemenin de söz konusu olacağını belirten Gül, "Hafta sonu evde infaz, hafta sonu geceleyin infaz gibi hamilelere, yaşlılara, hastalara yönelik infazın insani yönünün değeceği birtakım düşünceler söz konusu. Hamile biri doğum yapıyor ama belli bir süre çocuğunun yanında kalması için infazın ertelenmesi hatta hakim kararıyla infazı evde çekebilmesi imkanlarını getiren düzenlemeler söz konusu" diye konuştu.

Af ceza indirimi infaz yasasında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan ve kısa bir süre içerisinde Meclis gündemine gelmesi beklenen düzenleme ile cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak. 1 ay hapis cezası bile alan birisi belirli bir süre cezaevinde kalacak. Cinsel, uyuşturucu, örgütlü, terör suçlarını işleyenler ile mükerrerler (tekrar suç işleyenler) hariç cezaların infazı 2/3 (yüzde 67) yerine ½ (yüzde 50) olarak uygulanacak.

Cezaevinde kalınacak sürenin 5’te 1’i denetimli serbestlik kapsamında geçirebilecek. Doğum yapan bir kadın, doğumun üzerinden 1,5 yıl geçmeden cezaevine konulamayacak. 70 yaşın üzerindekiler 2 yıl ve altındaki cezalarını, 75 yaşın üzerindekiler ise 4 yıl ve altında kalan cezalarını konutlarında çekebilecekler.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23