• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Adıyaman'da büyük panik! 6 ay karantinaya alındı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Adıyaman'da büyük panik! 6 ay karantinaya alındı

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Köseceli beldesi için karantina kararı alındı. Kararın 6 ay süreyle geçici olacağı bildirildi.

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Köseceli beldesinde kuduz vakası görülmesi üzerine yetkililer acil önlemler aldı. Sahipli bir köpekte kuduz tespit edilmesiyle birlikte beldede 6 ay sürecek karantina uygulaması başlatıldı. Kararın ardından beldeye giriş çıkışlarda kontroller artırıldı ve ana giriş noktalarına "Kuduz Risk Bölgesi" tabelaları yerleştirildi.

Köseceli beldesinde yaşayan Zahittin Orhan, gazetecilere yaptığı açıklamada bir vatandaşın sahiplendiği köpekte saldırgan hareketler gözlemlendiğini ve yapılan testler sonucunda kuduz tespit edildiğini belirtti. Orhan, yaşanan olayın ardından İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin beldede kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü ve tüm hayvanlara kuduz aşısı yapıldığını söyledi.

Yetkililer, kuduzun yayılmasını önlemek amacıyla belde genelinde sıkı kontrollerin devam edeceğini ve karantina süresi boyunca sokak hayvanları başta olmak üzere tüm hayvan hareketlerinin takip edileceğini duyurdu. Vatandaşların tedbirlere uyması gerektiği vurgulanırken, özellikle hayvan temasına karşı dikkatli olunması yönünde uyarılar yapıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23