Adeta zehre dönüşüyor! Kimse bilmiyor: Trabzon hurmasını sakın böyle tüketmeyin!
A, C ve E vitamini, potasyum, fosfor gibi mineraller içeren Trabzon hurması, son derece faydalı bir meyvedir. Herkes bu şifalı meyveyi kullanıyor ama aşırı tüketilmesi bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. İşte kullanımı ve detaylar…
Yüksek antioksidan içeriği sayesinde hücre hasarını önlemeye ve yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olan Trabzon hurması, bağışıklık sistemini desteklerken, sindirim sorunlarını düzenlemeye de yardımcı olur. Birçok kişinin severek tükettiği Trabzon hurmasının pek bilinmeyen bir zararı ortaya çıktı. Bu meyve fazla tüketilmesi halinde bazı sağlık sorunlarına neden olabiliyor.
MİDE VE SİNDİRİM KANALLARINDA TIKANIKLIĞA YOL AÇABİLİYOR!
Birkaç farklı türü bulunan Trabzon hurmasının olgunlaşmamış hali çok fazla tüketildiğinde mide ve sindirim kanallarında tıkanıklığa yol açabiliyor.
TÜKETİRKEN AŞIRIYA KAÇMAYIN!
Tannin ve shibuol bilhassa olgunlaşmamış Trabzon hurmalarında daha çok bulunuyor. Trabzon hurmasının aşırı tüketiminde bu maddeler daha sonra vücutta selüloz ve proteine dönüşerek midenin içinde, sindirim kanalında, bağırsaklarda bir posa oluşturuyor. Hatta bu madde bazen oldukça büyük miktarlarda oluşabiliyor ve birleşerek bağırsak tıkanıklıklarına yol açabiliyor.