• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Acı diyip geçmeyin! "Salgın hastalıklara karşı da çok etkili"

Yurdumuzun birçok yöresinde üretilen kırmızı biber, bulaşıcı hastalıklara karşı da son derece etkili oluyor. İşte, içerdiği besin değerleriyle mucizevi sebze kırmızı biberin sağlığa tüm faydaları...

2020-03-24 19:44:00 -
Acı diyip geçmeyin! "Salgın hastalıklara karşı da çok etkili"

Kırmızı biber, vücudun direncini arttıran ve virütik hastalıklara karşı güçlü hale getirmede önemli bir rol oynuyor. Uzmanlara göre kırmızı biber, portakaldan daha fazla miktarda C vitamini, aynı zamanda beta karotin içermesi sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Peki, mucizevi sebze olan kırmızı biberin sağlığa faydaları nelerdir? İşte, kırmızı biberin faydaları...

100 gram kuru kırmızı biberde; 318 kalori enerji, 148 miligram kalsiyum, 76 miligram C vitamini (taze biberde 340 miligram), 8,1 gram su, 2 bin 14 miligram potasyum, 41 bin 610 IU A vitamini, 12 gram protein, 293 miligram fosfor, 15 miligram B3 vitamini, 17,3 gram yağ, 152 miligram magnezyum, 2 miligram B2 vitamini, 56,6 gram karbonhidrat, 30 miligram sodyum, 1 miligram B1 vitamini, 24,9 gram lif, 8 miligram demir ve diğer organik bileşikler bulunuyor.

Kırmızı biberin faydaları

- Mide suyu ve tükürük oluşumunu artırıyor.
- Sindirimi kolaylaştırıyor.
- Romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltıyor, krampları gideriyor.
- Kolera ve gut hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi geliyor.
- Kanser riskini azaltıyor ve kanser tedavisinde kullanılıyor.
- Terlemeyi artırıyor, serinlik veriyor.
- Öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede (gargara olarak) kullanılabiliyor.
- Sinir hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır.
- Vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlıyor.

Antibakteriyel etkisi ile hastalıkların önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber, ülkemizde ağırlıklı olarak Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere Güney ve Güneydoğu illerinde fazlaca tüketiliyor. Bu bölgenin kırmızı biberleri acı tiplerdir. Kırmızı biber kuzeyde ise en çok Bursa ve Bilecik'te üretiliyor. Bu biberler ise genellikle tatlıdır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı