• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'li uzman açıkladı: Tedbirler 2022'ye kadar sürebilir

Yeniakit Publisher
2020-04-15 22:17:00 -
ABD'li uzman açıkladı: Tedbirler 2022'ye kadar sürebilir

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından korunmak için alınan sosyal mesafe tedbirlerinin aşının kısa zamanda bulunmaması durumunda 2022'ye kadar devam edebileceğini açıkladı

Harvard Üniversitesine bağlı T.H. Chan Halk Sağlığı Bölümü ekibi, Kovid-19 salgını ve ABD'deki etkilerine ilişkin yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Salgının olası senaryolarını tespit etmek için Kovid-19 ile diğer koronavirüs çeşitlerinin kıyaslandığı raporda, Beyaz Saray tarafından yapılan "salgının bu yaz durabileceği" yönündeki açıklamalarla çelişen ifadelerin olması dikkati çekti.Buna göre halkın evde kalma süresi ve okulların kapatılması da dahil olmak üzere alınan tedbirlerin uzayabileceği belirtilirken, "Yoğun bakım kapasitesi önemli ölçüde artırılmadıkça veya tedavi için aşı bulunmadıkça tedbir süreleri 2022'ye kadar devam edebilir." ifadesine yer verildi.

Bununla birlikte virüsün kontrol altına alınması halinde bile 2024'e kadar bulaşma ihtimalinin devam edeceği belirtilirken, teşhis ve gözetimin sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Kovid-19 virüsünden enfekte olan insanların virüse karşı bağışıklık kazanıp kazanmadığına dair net bulguların olmadığı belirtilen raporda, buna gerekçe olarak Kovid-19'a ilişkin güvenilir bir antikor testinin henüz olmaması gösterildi.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Chan Halk Sağlığı Bölümü Epidemiyoloji Profesörü Dr. Marc Lipsitch, tedbirlerin tamamen kaldırılması durumunda virüsün yayılma hızında yüksek artış görüleceğini kaydetti.Lipsitch, "En azından bireyler arasındaki sosyal mesafe tedbirinin çok uzun bir süre devam edeceğini söyleyebilirim." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Taşımasu ile ancak bu kadar oluyor..

Umdukları gibi olmadı gibi..Güneş lekelerinin yıllara göre grafiği ile küresel salgın hastalıkların ilişkisi araştırılmalıdır..Güneşin faaliyetlerinin yavaşlaması ile küresel salgınlar arasında bağ oluştuğu anlaşıldığında en azından bir sonraki salgına hazırlıklı olunur...İNSANLIĞI KORUYAN YÜCE RABBİMİZ ELBET ÇOK YÜCEDİR!..KABUL ETSENİZ DE ETMESENİZ DE KURULAN TUZAKLARI TUZAK KURUCULARIN BAŞINA GEÇİRİR!..

Abdrhman

Olurmu 2022 değil 2052 yılına kadar maskeli dolaşacağız. Basit bir grip hastalığı için bu eziyetin altında neler yatıyor devlet bile açıklama yapmaya korkuyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23