• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD’den Yunanistan’ı şımartacak destek

Yeniakit Publisher
2020-02-20 11:46:00 - 2020-02-20 11:47:33
ABD’den Yunanistan’ı şımartacak destek

Türkiye ile Doğu Akdeniz ve Ege’de sorunlar yaşayan batının şımarık çocuğu Yunanistan’a destek ABD’den geldi.

 Yunus Bayar    yeniakit.com.tr 

Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) Yunanistan Büyükelçisi Jeffrey Paiat, Ege’de ve Akdeniz’de Yunanistan’ın yanında olduklarını ve ABD’nin Yunanistan’ın güvenliğini garanti ettiğini açıkladı.

Paiat, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada ABD hükümetinin "Yunanistan'ın güvenliğini garanti ettiğini" ve "Ege'de gerginliği hafifletmek için her gün çalıştığını" vurguladı.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki anlaşmazlıklara ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Bunlar diyalog ve müzakereler yoluyla çözülmesi gereken konular" dedi.

“Yunanistan'ın yanındayız”

Paiat, “Yunanistan ve ABD'nin Ege ve Güneydoğu Akdeniz'de daha normal bir ilişki kurmak için çalışmaya devam etmelidir. Bu aynı zamanda Başbakan Kyriakos Mitsotakis'in Washington'a yaptığı son derece başarılı ziyaretten, iki hafta önce Dışişleri Bakanı Pompeo tarafından gönderilen tarihi mektupla teyit edilen güçlü bir yanınızdayız mesajıydı. Yunanistan'ın yanındayız ve bu hassas alanda birlikte çalışmaya devam ederken güvenliğini garanti ediyoruz.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Yunan kıta sahanlığını destekliyoruz”

Ege’deki kıta sahanlığı sorununa da değinen Büyükelçi Paiat,  “Adalara genel bir kural olarak uygulanır. Çok fazla karışıklık oldu ve bu gece daha fazla karışıklık eklemek istemiyorum. Odaklanmak istediğim şey, bizim görüşümüze göre, adaların, genel bir kural olarak, Deniz Yasası altındaki haklar açısından anakaraya benzemesidir.” Sözleriyle Türkiye’nin Ege’deki politikalarına ters bir açıklamada bulundu.

Bakan Akar sert tepki göstermişti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ege Denizi'ndeki durumla ilgili olarak Yunanistan'ın provokatif hareketlerine iliş olarak yapmış olduğu açıklamada, “Yunanistan, gayri askeri statüde ada olmasına rağmen bunlardan 16’sını anlaşmalara aykırı olarak silahlandırılmıştır. Yunanistan’dan uluslararası hukuka, imzaladığı anlaşmalara ve iyi komşuluk ilişkilerine göre davranmasını bekliyoruz. Hiçbir şekilde hakkımızı çiğnetmeyiz. Bu bir tehdit değil ama iyi komşuluktan yanayız dememiz de bir zafiyet değil. Şu anda ne dünyada ne de tarihte karasuları 6 mil, hava sahası 10 mil olan bir ülke var. Böyle bir garabetle karşı karşıyayız. Bunu bir doğruymuş gibi dünya kamuoyuna tanıtmaya çalışıyorlar. Bu konudaki hakkımızı hukukumuzu savunuyoruz”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

huseyin

Boş bir açıklama. Yunanlıların Ruslara yanaşmasını önlemek. Türkiyeyi batı ittifakının içerisinde tutmak için iki tarafı idare eden bir açıklama. Abd bana yakın olmazsan Yunana destek veririm demek istiyor.

Alp

Türkiye cumhuriyetine açık müdahale edin, görün garantiyi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23