• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den sürpriz koronavirüs hamlesi!

Yeniakit Publisher
2020-03-27 22:14:00 -
ABD'den sürpriz koronavirüs hamlesi!

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medyadan yaptığı açıklamada koronavirüs salgına karşı Çin ile birlikte çalışacaklarını açıkladı. Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştüğünü ifade etti. Trump "Çin çok şeyler yaşadı, virüsü çok iyi anladılar" dedi. Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan da açıklaam geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Trump ve Şi, dün gece telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dünkü G-20 Liderler Zirvesi'ne katılan her iki lider görüşmede, insanların hayatlarını ve geçim kaynaklarını korumak için iş birliği yapılması konusundaki taahhütlerini bir kez daha yineledi.

Trump ve Şi, yeni tip koronavirüs pandemisini yenmek, küresel sağlık ve refahı yeniden tahsis etmek için birlikte çalışılması konusunda mutabık kaldı.

Trump görüşmeyi ertelemişti, ABD'de gündem olan sözler

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, dün Beyaz Saray'da yaptığı basın toplantısında, "Bu gece, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'le telefonda görüşeceğim." ifadesini kullanmıştı.

Görüşmenin normal şartlarda 21.00'de yapılması bekleniyordu ancak Trump aynı saatlerde Fox News canlı yayınına telefonla bağlandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Fox News sunucusu Sean Hannity'nin "Şi ile görüştünüz mü?" sorusu üzerine Trump, "Hayır, buraya bağlanmak için görüşmeyi 22.30'a öteledik." açıklamasında bulunmuştu.

Trump'ın bu sözleri, sosyal medyada ve ABD basınında gündem oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23