• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den Rusya'ya Türkiye çağrısı: Savaş uçaklarını indir

Yeniakit Publisher
2020-02-29 10:39:00 - 2020-02-29 10:40:53
ABD'den Rusya'ya Türkiye çağrısı: Savaş uçaklarını indir

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft, 33 askerimizi şehit verdiğimiz kalleş saldırıyla ilgili, "Gayrimeşru saldırılara karşılık verme konusunda Türkiye'ye desteğimiz tamdır" dedi. Craft, açıklamasında Rusya'yı savaş uçaklarını acilen yere indirmeye çağırdı.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft, Suriye'nin İdlib kentinde 33 askerimizin şehit olduğu hain saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Craft, "Askerlerinin ölümüyle sonuçlanan gayrimeşru saldırılara karşılık verme konusunda Türkiye'ye desteğimiz tamdır" dedi.

"Saldırıyı güçlü şekilde kınıyoruz"

Craft, BM Güvenlik Konseyinde, İdlib'de artan gerginliği görüşmek üzere düzenlenen acil toplantıda konuşma yaptı.

İdlib'de dün Türk askerlerine yönelik yapılan ve 33 askerin şehit olması ile sonuçlanan saldırıyı değerlendiren Kelly Craft, "ABD, dün Türk birliklerine yapılan saldırıyı en güçlü şekilde kınamaktadır. Bu saldırılar tamamen gayrimeşru, anlamsız ve barbarcadır" değerlendirmesinde bulundu.

Saldırıda şehit olan askerlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileğini ileten Craft, "Bugünlerde ABD, NATO müttefiki Türkiye'ye bağlılığını sürdürmekte tereddüt etmeyecektir. Gözlem noktalarına yapılan ve askerlerinin ölümüyle sonuçlanan gayrimeşru saldırılara karşılık verme konusunda Türkiye'ye desteğimiz tamdır" diye konuştu.

Rusya'ya çağrı

Kelly Craft, Suriye'nin kuzeybatısında acil, kalıcı ve doğrulanabilir bir ateşkes için çağrıda bulunarak, "Rusya'yı, savaş uçaklarını acilen yere indirmeye çağırıyoruz. Ayrıca Suriye güçlerini ve destekçisi Rusya'yı 2018'de belirlenen ateşkes sınırlarına çekilmeye davet ediyoruz" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Suriye'deki insani duruma da işaret eden Craft, "Sizlere tekrar soruyorum, öylece oturup olanları izleyecek miyiz? Sessiz mi kalacağız? Ya da bu insanlara yardım mı götüreceğiz? Sesimizi yükseltip 'Yeter artık' demeden önce daha kaç bebeğin donarak can vermesi gerekiyor?" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

543

abd bizi rusyaya karşı tuzağa çekip karşı karşıya getirmek istiyor yukarı tükürsek bıyık aşağı tükürsek salak bu iktidarın bizi koyduğu durum budur neden düşman ortadayken hala bu iktidar abd nato içinde duruyor zoraki kendini kabul ettirmiş ittifak birde sözde müslüman ülkeyiz diyorsuz eğer müslüman ülkeysez o zaman haçlı batıl atlantik ittifakında ne işiniz var dünyada açık gizli olan nükleer güç olan ülkelermi yokki abd natoya sığınmışız

Burdurlu

düne kadar natodan çıkalım, şangay beşlisine katılalım, amerikan uçağı vermiyorlar rus uçağı alalım deniyordu, yiğit bulut türk*rus imparatorluğu güzellemesi yapıyordu.. dış politikamız tam bir rezalet, rüzgar nereden eserse oraya dönüyoruz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23