• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den Kasım Süleymani itirafı: Bunu bilmiyorduk

Yeniakit Publisher
2020-01-10 17:30:00 -
ABD'den Kasım Süleymani itirafı: Bunu bilmiyorduk

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Süleymani suikastini haklı çıkarmak amacıyla ortaya attığı "Süleymani'nin ABD'ye büyük bir saldırı hazırlığında olduğu" yönündeki iddiası alay konusu olunca ağız değiştirdi. Amerikan istihbaratında büyük boşlukların olduğunu dile getiren Pompeo, Süleymani'nin ne zaman ve nerede saldıracağını bilmediklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Kasım Süleymani suikastını haklı çıkarmak için ortaya attığı İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı'nın milyonlarca insanın ve binlerce Amerikalının ölümünden sorumlu olduğu ve öldürülmeseydi Amerikalılara yönelik büyük bir saldırıya hazırlandığı iddiaları dönüp kendilerini vurdu.

İddiaların hayretle karşılanması, hatta alay konusu olması karşısında, Pompeo, perşembe günü Fox News kanalına verdiği mülakatta savunmaya geçti.

Güya Süleymani'nin Amerikalılara düzenlemeye hazırlandığı saldırıların ayrıntılarıyla ilgili istihbaratta büyük boşluklar bulunduğunu söyleyen Pompeo, buna rağmen "Süleymani'nin komplosunu kurduğu bir dizi saldırının eli kulağında olduğuna şüphe yoktu" diye ısrar etti.

Ama herhangi bir saldırının ne zaman nerede düzenleneceğine dair bilgisinin bulunmadığını itiraf eden Dışişleri Bakanı, "Tam olarak ne zaman, nerede, bilmiyoruz, ama gerçekti" dedi.

Pompeo'nun çarşamba günü istihbaratçılarla birlikte Kongre'ye Süleymani suikastıyla ilgili verdiği brifing, ağır eleştiriler almıştı.

Cumhuriyetçi Senatör Mike Lee "Burada bulunduğum 9 yılda en azından askeri konularda aldığım en berbat brifingdi" tepkisini gösterirken, Demokrat vekil Pramila Jayapal "Acil tehdit olduğuna dair hiçbir somut kanıt sunulmadı" değerlendirmesini yaptı.

Eleştirilere "Dinamit gibi iş çıkardım" karşılığını veren Pompeo, "Bu ortamda tüm gerçekleri onlara sunmak için elimizden gelenin en iyisini yaptık" dedi. Gülümseyerek "Brifingden çok sayıda değişik geri bildirim aldım" diye ekledi.

Pazartesi günü de Genelkurmay Başkanı Mark Milley'den "Ben gördüğüm istihbaratın arkasında dururum. İstihbarat da inandırıcı, aciliyet arz eden ve çapı bakımından çok netti" iddiası gelmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Müslüm

Yecüc Mecüc (ABD) ALLAH sizi kendi içinizde birbirinize kırdıracak İnşallah.

Mehmet Soylu

En büyük terör örgütü abd. Seri değil toplu katil, hiçbir etiği yok, kanunu yok, varsa yoksa menfaati , yobaz inançları
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23