• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den Fransa'ya misilleme!

Yeniakit Publisher
2020-07-14 00:06:00 -
ABD'den Fransa'ya misilleme!

ABD merkezli şirketlere ek vergi uygulama kararı alan Fransa'ya yanıt olarak, Trump yönetimi Fransız malının ithalatına ek gümrük vergisi getirdi.

Trump yönetimi, ABD merkezli dijital şirketlere dijital hizmetler vergisi uygulama kararı alan Fransa'ya yanıt olarak 1,3 milyar dolar tutarındaki Fransız malının ithalatına yüzde 25 ek gümrük vergisi getirdi. Ancak Trump yönetimi, ek gümrük vergisinin uygulanmasını 180 gün erteledi.

Foreks'in aktardığına göre, ABD Ticaret Temsilcisi'nin Ofisi'nden yapılan açıklamada, ek yüzde 25 gümrük tarifesinden Fransa'da üretilen kozmetikler ve el çantalarının etkileneceğini belirtti. Verginin yürürlüğe girmesinin ertelenmesine neden olarak sorunun OECD öncülüğünde yapılan müzakerelerle çözülmesine zaman tanıma arzusu işaret edildi.

Avrupa Birliği, ABD'yi OECD tarafından yürütülen ve dijital şirketlerin vergilendirilmesini hedefleyen müzakerelere geri dönmesi yönünde uyardı. AB yaptığı açıklamada, müzakerelerin başarısız olması halinde yeni bir teklif sunmaya hazır olduklarını da vurguladı.

Washington'da bulunan AB Komisyonu heyetinin sözcüsü yaptığı açıklamada, "Tüm işletmelerin, buna dijital olanlar da dahil, adil vergi paylarını ödemelerinin sağlanmasına bağlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Dijital şirketlerin vergilendirilmesi konusu 18 Temmuz'da yapılacak G20 maliye bakanları toplantısında tartışılacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Arif Çiçek

Hristiyanmış siyonistmiş geç bunları.. Para varsa dost olmak için en büyük sebep.. Sonrada din iman Allah.. Geç abi yaa geç..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23