• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD’den bir ülkeye daha tehdit: S-400 alırsanız Türkiye'ye benzer yaptırımları uygularız

Yeniakit Publisher
2021-01-19 16:09:00 -
ABD’den bir ülkeye daha tehdit: S-400 alırsanız Türkiye'ye benzer yaptırımları uygularız

Amerika Birleşik Devletleri, S-400 hava savunma sistemleri tedarikini devam ettirmesi halinde Hindistan'a yaptırım uygulayacağını duyurdu.

ABD'nin, Rusya'dan S-400 savunma sistemleri almaktan vazgeçmemesi halinde Hindistan'a Türkiye'yle benzer yaptırımların uygulanabileceği belirtildi.

Reuters'in ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre Washington, Yeni Delhi'ye S-400 alımından vazgeçmemenin Türkiye'ye uygulanan yaptırımların benzerine maruz kalma riskini artırdığı mesajını gönderdi.

Mevcut Başkan Donald Trump yönetiminin 5.4 milyar dolarlık anlaşmanın iptali için Hindistan'a telkinlerde bulunduğunu belirten kaynaklar, gelecek hafta görevi resmen devralacak seçilmiş Başkan Joe Biden döneminde Beyaz Saray'ın bu tutumunun değişmesinin muhtemel görünmediğinin altını çizdi.

'CAATSA'nın istisnaları yok'

Reuters'a konuşan ABD'nin Yeni Delhi Büyükelçiliği Sözcüsü de, "Tüm müttefik ve ortaklarımızı Rusya'yla yapılan ve ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) yaptırımlarına neden olabilecek anlaşmalardan çekilmeye çağırıyoruz. CAATSA'nın istisnaları veya ülke bazlı muafiyetleri bulunmuyor" dedi.

Sözcü, Rusya ile Hindistan arasındaki anlaşma için de herhangi bir muafiyet kararının alınmadığının altını çizdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'Hindistan her zaman bağımsız dış politika izledi'

Konuya ilişkin bir açıklama da Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anurag Srivastava'dan geldi.

Hindistan ile ABD arasında kapsayıcı, küresel bir stratejik ortaklık bulunduğunu kaydeden Srivastava, "Bununla birlikte Hindistan'ın Rusya'yla özel ve ayrıcalıklı bir ortaklığı mevcut. Hindistan, her zaman bağımsız bir dış politika izledi. Bu durum, ulusal güvenlik çıkarlarımız için yaptığımız savunma harcamaları için de geçerli" diye konuştu.

Hindistan'a sevkiyatın 2021 sonuna doğru başlaması bekleniyor

Rusya ve Hindistan, Ekim 2018'de 5 S-400 bataryasının tedarikini öngören 5.4 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı.

Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport'un tarihi boyunca imzaladığı en büyük anlaşma olduğu belirtilen söz konusu anlaşma kapsamında sevkiyatın 2021 sonuna doğru başlaması ve 2025'in ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.

Geçen ay ABD, Rusya'dan S-400 sistemleri aldığı gerekçesiyle Türkiye'ye CAATSA yasası kapsamında yaptırım kararı almıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Selamet

Zaten, uygulanmadığın,ülke mi var, uygulamadığın,zaman mı vardı.

Reyhan.

Tüm Dünyada, vatandaşlarıda sana , yaptırım,uyguluyacak, Bizde o günü göreceğiz inşaALLAH.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23