• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'de askerlerden Trump'a mektup

Yeniakit Publisher
2020-02-23 18:38:00 -
ABD'de askerlerden Trump'a mektup

Amerika Birleşik Devletleri'nde bazı emekli askerler, ABD Başkanı Donald Trump'a mektup yazdı.

Amerika’da 1100’den fazla emekli asker, Trump’a yönelik bir mektuba imza attı. Ordunun 5 kuvvetinden oluşan eski askerler, Trump’ı azil soruşturmasında ifade veren Yarbay Alexander Vindman’ı Ulusal Güvenlik Konseyi’nden çıkarması nedeniyle eleştirdi.

Amerika'da 1100'den fazla emekli asker, Trump'a yönelik bir mektuba imza attı.

Ordunun 5 kuvvetinden oluşan eski askerler, Trump'ı azil soruşturmasında ifade veren Yarbay Alexander Vindman'ı Ulusal Güvenlik Konseyi'nden çıkarması nedeniyle eleştirdi.

Vindman Kasım ayındaki ifadesinde Trump'ın Ukrayna'ya Demokrat Başkan aday adayı Joe Biden'ı soruşturması için yaptığı baskı konusunda endişelerini dile getirmişti.

Mektup yayınlandı

The Military Times gazetesi söz konusu mektubu yayınladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Emekli askerlerin mektubunda Trump'ın Vindman'a yönelik hareketleri ve hakaretlerinin siyasi intikam amacı taşıdığı vurgulandı. Mektupta bunun ulusal güvenliği sağlamak için Beyaz Saray'ı gerekli uzmanlıktan mahrum bıraktığı kaydedildi.

Amerikan askeri kurallarına göre görevli kişiler yanlış ve yasa dışı hareketleri uygun askeri kanallar aracılığıyla bildirmek zorunda. Fakat yasalar kamuoyun açıklama yapmalarını yasaklıyor.

Emekli askerler Trump'ın bunu bildiğini ve Vindman'a dokunulmazlık içinde sözlü saldırıda bulunabildiğine dikkat çekti.

Mektupta, “Başkan Trump'ın askeri yetkiliye devamlı saldırıları anayasaya hakarettir. Açıkça konuşuyoruz çünkü ne Vindman ne de görevleri başındaki askerler konuşabilirler” ifadeleri kullanıldı.

Emekli askerler ayrıca Trump'ı savaş suçlusu olarak niteledikleri kişilerle işbirliğini ve İran'ın Ocak ayında Irak'taki askeri üsse düzenlediği füze saldırısında yaralanan Amerikan askerlerinin yaralarını küçümsemesini eleştirdi.

Ukrayna doğumlu Vindman, yaklaşık 1 ay önce görev yeri değiştirilmeden önce Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Avrupa işlerinden sorumlu direktörüydü.

Trump, Vindman'ı çok kötüşeyler yapan tembel biri olarak nitelemişti. Trump Vindman'ın gizli bilgileri sızdırdığını da iddia etmişti. Vindman'a yakın isimler bu iddiaları yalanlıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23