• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD medyası yazdı: Türk SİHA'ları karşısında çaresiz kaldılar

Yeniakit Publisher
2021-12-03 15:10:00 -
ABD medyası yazdı: Türk SİHA'ları karşısında çaresiz kaldılar

Ukrayna-Rusya arasında yaşanan Donbass kriziyle ilgili çarpıcı bir analiz yayınlayan Amerikan Forbes dergisi, Ukrayna ordusunun envanterinde bulunan Bayraktar TB2 SİHA'lara dikkat çekti. Analizde Türk SİHA'ları için "Rusya'yla Ukrayna arasındaki olası bir çatışmada dengeyi bozabilir. Rusya daha önce onları durdurmakta çaresiz kaldı. Rus ordusu, Türk İHA'larını Ukrayna için kuvvet çarpanı olarak kabul ediyor" denildi.

Ukrayna ve Rusya arasındaki Donbass krizi devam ediyor. Çatışmanın eşiğine gelen iki ülke, uluslararası medyanın da yakın takibinde. Basın kuruluşlarının analiz haberlerinde mutlaka yer verilen bir unsur daha var: Türk SİHA'sı Bayraktar TB2.

Rusya ile Ukrayna arasındaki olası bir çatışmada Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde bulunan Türk SİHA'larının gidişatı değiştirebileceğinden bahseden son kuruluş Forbes oldu.

"Bayraktar TB2 sonucu etkileyebilir"

"Drone'lar Ukrayna Savaşında Dengeyi Değiştirebilir - Rusya için" başlıklı bir yazı yayımlayan Amerikan Forbes dergisi, haberde Bayraktar TB2'yle ilgili şu ifadelere yer verdi:

Türkiye'den tedarik edilen TB2 Bayraktar insansız hava araçları, Kafkaslar, Libya ve Suriye'de oyunun kurallarını değiştirdi. Rusya-Ukrayna çatışmasının sonucunu etkileyebilir. Azerbaycan'ın Türkiye'den aldığı TB2 Bayraktar insansız hava araçları, lazer güdümlü füzelerle Ermenistan tanklarını ve diğer araçları parçaladı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Rusları her yerde çaresiz bıraktı"

Rusya'nın Ermenistan'a sağladığı hava savunma sistemleri, onları durdurmakta çaresiz kaldı. Rus donanımlarına Suriye ve Libya'dakine benzer şekilde ağır kayıplar verdirdi. Rus ordusu, Türk TB2 insansız hava aracını Ukrayna kuvvetleri için bir kuvvet çarpanı olarak kabul ediyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

dert

rusyaya karşı bizi iyi şişiriyorlar. desenize ukranya semaları bizi bekliyor. sonra rusya krizi...

deniz HAN

ABD YUNANİSTANA ASKER YIĞDI GÖRÜYORUZ EN GÜZELİ SİHALAR İLE SHOW YAPMA VAKTİ GELDİ ESKİ KURU YÜK GEMİSİNİ EGEDE SİHALAR İLE TATBİKAT YAPIN SİHALAR BATIRSIN SONRA ESKİ KULLANILMAYAN TANKLARI SİHALAR İLE VURUN EGEDE TATBİKAT YAPIN AKSUNGURLAR TİHALAR TB2 İLER YÜZLERCESİ HAVALANSIN VURSUN TATBİKAT YAPILSIN KORKU YAYIN TÜRK KORKUSU HAYDİ ASLANLAR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23