• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD - İran gerilimi Ekşicileri azdırdı! ‘Yiyin birbirinizi ete para vermeyin’

Yeniakit Publisher
2020-01-08 14:20:00 - 2020-01-08 18:12:01
ABD - İran gerilimi Ekşicileri azdırdı! ‘Yiyin birbirinizi ete para vermeyin’

ABD ve İran arasında yaşanan gerilim, İran’ın ABD’nin Irak’ta bulunan üslerini vurmasıyla daha da tırmanırken, Ekşiciler “ABD, İran savaşında kimi destekliyorsunuz?” başlığı altında yaptığı ankette “Yiyin birbirinizi ete para vermeyin” seçeneğine yer vererek savaş çığırtkanlığı yaptı.

 yeniakit.com.tr 

ABD’nin İran Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani’yi öldürmesinin ardından İran’dan karşı hamle geldi. Tahran yönetimi, dün gece ABD’nin Irak’taki üslerini füzelerle vurdu. 2 ülke arasındaki gerilim, İran’ıın üslere yönelik saldırısı sonrası daha da tırmanırken, Ekşi Sözlük ise durumdan istifade ederek savaş çığırtkanlığına soyundu.

“Yiyin birbirinizi”

Ekşiciler, ABD, İran arasında patlak veren gerilim sonrası, “ABD, İran savaşında kimi destekliyorsunuz?” başlığı altında bir anket yayınladı. 4 seçeneğin yer aldığı anketteki bir seçenek oldukça dikkat çekti. Ekşiçiler, ABD- İran arasındaki gerilim sonucu çıkacak muhtemel bir dünya savaşında, Müslüman coğrafyalardaki binlerce masum insanın hayatını kaybedebileceği gerçeğini görmezden gelerek, ankette, ”Yiyin birbirinizi, ete para vermeyin” şeklindeki bir seçeneğe yer verdi. Savaş çığırtkanlığının yapıldığı ankete katılan Ekşiciler, tercihini yüzde 49 oranında, “Yiyin birbirinizi, ete para vermeyin” seçeneğinden yana kullandı. Oylamada, bu seçeneğin birinci sırada çıkması, “Azgınlık” şeklinde yorumlandı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

engineer

ben de ekşicilere bir öneride bulunayım, ekşiciler, domates ekmek yiyin ete para vermeyin, ...........

Ömer

Ne alakası var. Ne İran ne Abd ikisi de birbirini yesin bize ne demektir o ve içlerinde en doğru seçenekte o.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23