• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD evini yıktı! Aldığı cevap ise pes dedirtti

Yeniakit Publisher
2017-12-05 11:01:00 - 2017-12-05 11:11:19
ABD evini yıktı! Aldığı cevap ise pes dedirtti

Evi ABD öncülüğündeki koalisyon uçklarının hedefi olan Iraklı Razzo, olayın peşine düştüğünde başından geçenleri anlattı.

ABD'de mühendislik eğitimi alan Besim Razzo (56) yıllar sonra ülkesi Irak'a döndü. Buradaki evi ABD jetlerinin hedefi olan Razzo, ailesini öldürenlerin peşine düştü.

Razzo, 20 Eylül 2015'te Musul'da büyük bir gürültüyle uyandı. ABD öncülüğündeki koalisyon, hava saldırısında eşini, kızını, yan evde yaşayan kardeşi ve yeğenini katletti. Kendisi bu saldırıdan ağır yaralı kurtulup Türkiye'de tedavi gördü ve hikayesini tüm dünyayla paylaştı. Bu sayede geçen ay New York Times gazetesi, Irak'ta Amerikan hava saldırılarında katledilen sivillerin resmen açıklanandan 31 kat daha fazla olduğunu ortaya çıkaran bir haber yayımladı.

'Tazminat ifadesini bile kullanmadılar'

Gazete Habertürk'ten Nalan Koçak'a konuşan Razzo, gazetecilerin bastırması üzerine ağustosta bir iç soruşturma başlatıldığını öğrendiklerini, bunun üzerine Erbil'deki Amerikan üssüne gittiğini belirtip şunları anlattı:

"Orada Amerikalı bir avukatla görüştük, üzgün olduklarını söyledi. Bana bir ödeme yapmak istediklerini söylediler, tazminat ifadesini bile kullanmadılar. Ve 15 bin dolar önerdiler. Eşimin ve kızımın ölümü karşılığında bu parayı vermek istediler. Tabii ki reddettim, 'Bu saçmalık' dedim. 15 dakika kaldım kalmadım, hemen üssü terk ettim. Ve onlardan bir daha haber almadım."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'İnternette DAEŞ üssü vuruldu dendi'

Koalisyonun evinine düzenlenen saldırının görüntülerini internete "DEAŞ üssü vuruldu" başlığıyla koyduğunun hatırlatılması ve ''Videoyu ne zaman fark ettiniz'' sorusu üzerine Razzo, ''ABD'de kuzenlerimden biri gördü. Ben izleyemedim. Hikâyem ortaya çıkınca videoyu Youtube'dan kaldırdılar'' diyerek acı acı güldü.

Başlattıldığı iddia edilen soruşturmanın öylece kapandığını belirten Iraklı mühendis, başka IHA görüntüleri de olduğunu, onların da ortadan kaybolduğunu, Katar'daki üssün de görüntüler için "Silinmiş" dediğini aktardı.

'Yanlış istihbarat dediler'

''Üste görüştüğüm avukattan evimi yanlışlıkla vurduklarını kabul ettikleri resmi bir belge istedim. Onu da vermediler. Sadece "İstihbarat yanlışmış" dediler'' diye devam eden Razzo, ''Dava açmayı düşünüyor musunuz'' sorusunu ''Evet. Hikâyem Amerikan basınında yayımlandıktan sonra bir hukuk firması benimle iletişime geçti. Yardımcı olacaklar'' diye yanıtladı.

Razzo, Türkiye'den vatandaşlık ya da oturma izni almak istediğini belirtti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23