• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD Adalet Bakanlığından federal güvenlik güçlerine 'güç kullanımı' soruşturması

Yeniakit Publisher
2020-07-24 07:52:00 -
ABD Adalet Bakanlığından federal güvenlik güçlerine 'güç kullanımı' soruşturması

ABD Adalet Bakanlığı Bağımsız Denetleme Kurumunun, federal güvenlik güçlerinin Portland ve başkent Washington DC'deki güç kullanımı konusunda soruşturma kararı aldığı bildirildi.

ABD Adalet Bakanlığı Başmüfettişi Michael Horowitz, yaptığı açıklamada, söz konusu şehirlerde federal güvenlik güçlerinin aldığı talimatlar, kimlik tespit ve gözaltı prosedürlerine uyum ile göstericilere karşı biber gazı kullanımı gibi unsurların soruşturmaya dahil edileceğini duyurdu.

Minnesota'da gözaltına alınırken polis şiddeti nedeniyle yaşamını yitiren siyahi George Floyd için geçen ay Beyaz Saray önünde düzenlenen protestolara binlerce kişi katılmıştı.

Ülke geneline yayılan protestoların kontrol altına alınması için Trump yönetimi bazı şehirlere federal güvenlik güçlerini göndermek zorunda kalmıştı.

Protestoların devam ettiği Oregon eyaletinin Portland kentinde, göstericilerle kentte bulunan federal güvenlik güçleri arasında gerginlikler halen devam ediyor.

Geçen hafta federal güvenlik güçlerinin bazı göstericileri gözaltına almak için plakasız araç kullanması tartışmalara neden olmuş ve şehir yönetiminin tepkisini çekmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23