• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AB yine Türkiye'nin karşısında!

Yeniakit Publisher
2020-10-01 18:42:00 - 2020-10-01 19:07:00
AB yine Türkiye'nin karşısında!

Belçika’da bir araya gelen AB liderleri, Türkiye ile ilişkiler ve Doğu Akdeniz'deki durumu görüştü. AB Konseyi üyeleri, Türkiye'ye karşı Yunanistan ve Kıbrıs ile tam dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

AB liderleri, bugün Türkiye ile ilişkiler ve Doğu Akdeniz'deki durumu görüşmek üzere Belçika’nın başkenti Brüksel'de bir araya geldi.

Yine Türkiye'nin karşısındalar
AB Konseyi tarafından yapılan açıklamada, “AB Konseyi Türkiye üzerine stratejik bir tartışma yapacak. AB liderlerinin 19 Ağustos’taki video konferansında Doğu Akdeniz'deki durum ve Türkiye ile ilişkiler bazı üye ülkeler tarafından gündeme getirildi. Liderler, artan gerilimlerden duydukları endişeyi dile getirdiler ve gerilimi azaltmanın acil ihtiyacını vurguladılar. AB Konseyi üyeleri, Yunanistan ve Kıbrıs ile tam dayanışma içinde olduklarını ifade ettiler ve sondaj faaliyetlerine ilişkin önceki sonuçları yeniden hatırlattılar” dendi.

24 Eylül'de yapılacaktı
Avrupa Birliği (AB) liderleri zirvesi 24-25 Eylül'de yapılması planlanmış, AB Konsey Başkanı Charles Michel'in Covid-19 şüphesi ile karantinaya alınması nedeniyle ertelenmişti. Michel, bugün ve yarın yapılacak olan zirve öncesi Avrupa Konseyi üyelerine davet mektubu göndermiş, zirvede özellikle AB-Türkiye ilişkileri ve Doğu Akdeniz'deki durum konusuna odaklanacağını bildirmişti.

Kaynak: İha
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yavuz 1517

Hiç bir önemi yok. TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ ne diyorsa o olacak. SULTAN 2. ABDÜLHAMİD'ten sonraki en büyük TÜRK LİDERİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'a olan saygımız, sevgimiz ve desteğimiz hiç bir zaman bitmeyecek. DURMAK YOK YOLA DEVAM.

ne oluyor

natoda ne konusuyorlar abirliğindede ne konusuyorlar hristiyan hristiyanı tutar islerine gelince dost işlerine gelmeyince düşman dinleri imanları paradır avrupa ve amerikanın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23