• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

4 bin 300 din görevlisi müjde bekliyor

Yeniakit Publisher
2022-08-06 10:54:00 -
4 bin 300 din görevlisi müjde bekliyor

Yaklaşık bir yıl önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan Sözleşmeli İmam Hatip, Kur’an Kursu Öğreticisi ve Müezzin Kayyım Sözlü Sınavı’na katılan ve yeterli kadro verilmediği için başarılı olmalarına rağmen yedek olarak bekleyen 4 bin 300 aday, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan müjdeli haber bekliyor.

OĞUZHAN GÜLTEKİN  ANKARA

Sözleşmeli İmam Hatip, Kur’an Kursu Öğreticisi ve Müezzin Kayyım Sözlü Sınavı’na katılan ve yeterli kadro verilmediği için başarılı olmalarına rağmen yedek olarak bekleyen 4 bin 300 aday, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’dan müjdeli haber bekliyor.

“Diyanet İşleri Başkanlığı kadro talebinde bulunabilir”

“Sınav olduktan sonra 7 bin 850 kişinin ataması yapıldı” diyen Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Ancak 70 puan barajını geçen sayı daha fazladır. Kontenjan 7 bin 850 kişi olarak verildiği için bu kalan 4 bin 300 arkadaşımız başarılı olmalarına rağmen yedeklere alındı. Burada kurum yeni kadro talep edebilir. Şu anda yeni bir sınav yapılmadığı için yedeklerden görevlendirme yapabilir. Bu kurumun yetkisinde olan bir durumdur. Bekleyen arkadaşlarımızın da talebi bu yöndedir. 4 bin 300 kişi başarılı olmuştur. Yeni bir sınav yapılmasının anlamı da yoktur. Zaten şu anda 16-17 bin kişilik boş kadro var. Ayrıca yeni camilerimiz de yapılıyor. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız beklemek yerine oralarda değerlendirilebilir. Yeni bir sınav açılırsa büyük bir yığılma yaşanacak. Bu arkadaşlarımızın hepsi uzman arkadaşlarımız. Kendilerine yazık edilmemeli” ifadelerini kullandı.

“Ufak bir adımla sorun çözülebilir”

Mil Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tahiroğlu da, “Bu arkadaşlarımızın hepsi sınavlarda başarılı olmuş uzman insanlardır. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra barajı geçen binlerce arkadaşımız ne yazık ki yeterli kadro verilmediği için açıkta kaldı. Haklı olarak kendileri için de ek kontenjan talepleri var. Diyanet İşleri Başkanlığımız da henüz bu konuya dair net bir açıklama yapmadı. Bugün camilerimizde Kur’an Kurslarımızda ciddi açıklar var. Bu arkadaşlarımızın da talepleri var. Diyanet İşleri Başkanlığımızın atacağı ufak bir adımla bu problem çözülebilir” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hayır hayr

İllaki gerek vardır din adamına ama emin olmak lazım şuan doktorlara daha çok ihtiyaç var.hastanelere gidince belli oluyor

099

Emekliliği çoktan geçmiş binlerce imam cemaatinde gayri memnun olmasına hatta şikayetine rağmen niye yerinde duruduruluyor?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23